Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dubbel gevoel voor koploper Hulkenberg: "Niet fijn om stil te vallen"

Hij reed de snelste tijd van de eerste wintertestweek, maar nadien krabde Nico Hulkenberg zich toch even achter de oren. De 31-jarige Renault-rijder moest zijn gloednieuwe R.S. 19 namelijk kort voor het einde van de laatste sessie van deze week met panne stilzetten op het circuit.

De 1.17.393 die Hulkenberg noteerde kon de Duitser zelf natuurlijk bekoren, het feit dat hij in de middagsessie slechts 24 rondjes reed echter bepaald niet.

"We hebben goede tijden neergezet, vandaag", laat Hulkenberg in een korte terugblik middels een persbericht van Renault weten. "Het was goed om te wennen aan een wagen die was ingesteld voor het rijden van korte runs. Helaas konden we niet al teveel rondjes rijden, in ieder geval niet het aantal waarop we hoopten." Hulkenberg weet direct te relativeren. "Echter, dat hoort nu eenmaal bij deze wintertestweken. Dit gebeurt nu eenmaal. Het is jammer dat we stilvielen en niet al teveel rondjes reden, maar we zullen in de komende dagen analyseren wat er precies aan de hand was." In de ochtendsessie nam Hulkenbergs nieuwe teammaat Daniel Ricciardo plaats achter het stuur van de R.S. 19. De goedgemutste Australiër, die grapte zijn nieuwe collega 'te haten' , reed in totaal slechts 34 rondjes, waardoor het aantal van Renault tot een matige 58 omlopen reikte.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'