Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Carlos Sainz

Dubbel gevoel voor Sainz na experimenten tijdens vrijdagtrainingen

Omdat Carlos Sainz over meer ervaring in de Formule 1 beschikt dan zijn dit seizoen debuterende McLaren-collega Lando Norris, wordt de Spanjaard recentelijk met enige regelmaat in vrije trainingen met nieuwe onderdelen de baan opgestuurd. Sainz ziet dat als erkenning, maar ook af en toe als last.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

In zowel de Canadese als de Franse eerste vrije training moest Sainz nieuwe onderdelen testen voor McLaren. Voor beide races kwam hij een dag later tijdens de kwalificatie tekort ten opzichte van Norris, die in tegenstelling tot zijn teammaat geen testtijd hoeft in te leveren.

"Ik weet niet of het me dwars zit", spreekt Sainz hardop in het bijzijn van RacingNews365. "Natuurlijk ben ik blij dat het team een continue stroom aan nieuwe onderdelen weet te introduceren en vereerd dat ik daarmee rond mag rijden. Er blijft zolang we achter de topteams staan, altijd ruimte om te verbeteren. Ik offer mijn vrijdag graag op om het team vooruit te helpen", beweert de 24-jarige Spanjaard.

"Door met de nieuwe onderdelen de baan op te gaan tijdens de vrije trainingen betaal ik een prijs, maar voor McLaren doe ik dat graag. Bovendien leren we de wagen steeds beter te begrijpen, ook als zo'n experimenteel onderdeel niet blijkt te werken. Ga maar na: ik moet het team van feedback voorzien en kan steeds duidelijker vertellen waarom een bepaald onderdeel wel of juist niet werkt. We zullen hiermee doorgaan tot we kunnen vechten voor zeges en podiumplaatsen."

Ook al is Sainz 'nog maar' 24 jaar oud, zal hij als alles volgens plan verloopt tegen het einde van dit Formule 1-seizoen zijn honderdste Grand Prix afwerken. De Madrileen debuteerde in 2015 voor het team van Toro Rosso, tegelijkertijd met Max Verstappen. Na bijna drie jaren bij het Italiaanse team te hebben gereden verkaste Sainz richting Renault, om sinds het begin van dit jaar voor McLaren uit te komen.

0 reacties