Dubbel gevoel voor Vettel, die schade in Hongarije beperkt

29 jul. 2018 17:20 René Oudman 0 reacties
Na zijn sterke optredens in de vrije trainingen leek Sebastian Vettel topfavoriet voor de zege in Hongarije, maar een tweede plaats zal uiteindelijk als schadebeperking voelen. Een zwakker optreden in de kwalificatie leverde de Duitser een vierde startplaats op, waarvandaan hij zich naar voren wist te knokken. Dat ging echter, met dank aan Valtteri Bottas, niet zonder slag of stoot.

"Het was een lastige race, we begonnen al niet op de plaatsen waarvandaan we hadden willen vertrekken", vertelt Vettel na de finish. "We hadden met Lewis Hamilton kunnen vechten hier. Ik had een goede start, alhoewel ik op de hardere band vertrok. Ik reed op de derde plaats toen beide Mercedessen binnenkwamen. Daarna was het lastig om te timen wanneer we zelf zouden stoppen. Bovendien stond ik ook nog langer stil dan dat de bedoeling was", kijkt Vettel terug op zijn zeker niet foutloos verlopen stop.

"Ik kwam achter Valtteri Bottas terug en probeerde langszij te geraken, maar dat lukte niet. Het enige wat ik kon doen was mijn banden sparen, om een aanval op te zetten voor tijdens de laatste tien ronden." Uiteindelijk kwam het tot een contact: toen Vettel Bottas in probeerde te halen, vergaloppeerde de Fin zich. Vettel werd geraakt, maar kon zijn weg vervolgen. De Duitser reed op P2 over de meet. "Ik zag Valtteri in de spiegels toen ik hem had ingehaald, met Kimi vlak daarachter. Ik mag van geluk spreken dat de wagen niet kapot ging."

Na twaalf Grands Prix heeft Vettel vier overwinningen achter zijn naam staan, in de stand om het wereldkampioenschap bezet hij de tweede plek. Hamilton heeft een voorsprong van 24 punten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen