Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Dubbele pech voor Leclerc: "Dat vind ik helemaal niet leuk"

Charles Leclerc kent een desastreuze start van het seizoen. De komende weken krijgt hij niet de kans om een stijgende lijn in te zetten, want er wordt niet geracet. Daar baalt de Monegask van.

Charles Leclerc kende wederom een raceweekend om te vergeten. Na een uitvalbeurt in Bahrein en een gridstraf in Saoedi-Arabië, duurde zijn race in Melbourne slechts twintig seconden. Gelukkig voor de Ferrari-coureur kan hij de komende weken zijn hoofd leeg maken, want pas eind april wordt er weer geracet. Leclerc vindt het echter helemaal niet leuk, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 na de GP van Australië. "Ik weet het niet hoe belangrijk het is om te kunnen resetten. Ik vind het helemaal niet leuk om een lange pauze te hebben als we in een slechte periode zitten. Het is echter niet anders, dus ik zal deze periode zo goed mogelijk gebruiken. Vooral om de auto beter te maken."

Set-upwijzigingen

In Australië leek Ferrari in eerste instantie nog geen hoge ogen te gooien, want het coureursduo kwalificeerde als vijfde en zevende. In de race ging het Sainz echter goed af, want zijn racepace was na een ongelukkige getimede pitstop en een daaropvolgende rode vlag wel prima in orde. Leclerc vertelt direct na zijn uitvalbeurt, terwijl Sainz nog op de baan is, dat Ferrari van alles heeft veranderd aan de afstelling, met het oog op de race, en hij hoopt dat die veranderingen hun vruchten afwerpen. "We hebben veel aan de auto veranderd in aanloop naar het GP-weekend in Australië, dus hopelijk zien we dat terug in de pace van Sainz. Hopelijk zien we de voordelen van onze wijzigingen." "Red Bull ziet er extreem snel uit, zeker, maar wij kunnen ons beter op onszelf focussen. Dan gaan we het zien. Het is duidelijk dat we de auto moeten verbeteren, maar we gaan zien hoe Sainz het deze race doet. Het kan namelijk erg interessante resultaten opleveren, omdat we veel dingen hebben veranderd aan de set-up, waar onze racepace van moet profiteren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"