Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
MotoGP

Ducati: "Het doel is om wereldkampioen te worden"

Ducati presenteerde donderdagavond de nieuwe MotoGP-machine in Bologna. Het Italiaanse team zal ook dit jaar aan de start verschijnen met Andrea Dovizioso en Danilo Petrucci. 'Dovi' is nog altijd de kopman, maar Petrucci hoopt in 2020 een grotere rol van betekenis te spelen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

Het 2019-seizoen liep voor Ducati niet uitstekend. Andrea Dovizioso werd weliswaar tweede in het kampioenschap, maar de titel ging al vroegtijdig naar Marc Marquez. Dit seizoen hoopt het team een serieuze gooi te kunnen doen naar de titel en volgens teambaas Luigi Dall'Igna is de Ducati GP20 goed genoeg om op ieder circuit te kunnen schitteren: "We willen strijden om de wereldtitel en daarom waren we niet helemaal tevreden over het 2019-seizoen. Deze winter hebben we echter een machine gemaakt die onze coureurs in staat moet stellen om voor de wereldtitel te strijden."

Met die woorden maakt Dall'Igna duidelijk dat het tijd wordt dat de laatste wereldkampioen op een Ducati, Casey Stoner, een opvolger moet krijgen. "Het mag duidelijk zijn dat het ons doel is om voor de titel te strijden. Dat is altijd ons doel en ondanks dat het moeilijk is om een seizoen te voorspellen, denk ik dat we er goed voor staan. Zowel ikzelf als het team heeft deze winter hard gewerkt en we zijn klaar om aan het seizoen te beginnen. Ik verwacht echter dat meerdere coureurs dit jaar klaar zijn om voor de titel te strijden", aldus de woorden van Dovizioso tijdens de presentatie in Bologna.

Teamgenoot Petrucci won vorig jaar de thuisrace op het prachtige circuit van Mugello en hoopt dat kunstje in 2020 te herhalen: "Ik hoop ook dit jaar weer de race op Mugello te winnen. Ondanks dat ik in het tweede gedeelte van 2019 wat minder sterk voor de dag kwam, heb ik er alle vertrouwen in dat ik in 2020 een goed seizoen zal draaien. Ik hoop mezelf net als de afgelopen jaren weer net iets te verbeteren, waardoor ik wederom wat verder naar voren op zal schuiven."

0 reacties

    Uitslag Formule 1 wintertest Barcelona 21 februari