Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ducati: "Petrucci moet knechten voor Dovizioso"

Aanstaande woensdag zullen de eerste MotoGP testdagen plaats vinden op het welbekende circuit van Sepang in Maleisië. Ook het team van Ducati is al aanwezig in Sepang, waar de algemeen directeur van de Ducati race afdeling Gigi Dall’Igna zich tegenover de Italiaanse media alvast duidelijk uitsprak over de plannen van zijn team.

Die plannen van de Ducati-directeur zijn vooral rond de persoon van oudgediende Andrea Dovizioso geformuleerd: "Afgelopen seizoen hadden we met Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso twee topcoureurs in dienst. Daarom besloten we ook beide coureurs dezelfde kansen te bieden. Dat gaan we dit jaar niet doen." "Danilo Petrucci is de vervanger van Lorenzo, maar hij heeft nog veel minder gepresteerd, er ontbreekt zelfs nog een MotoGP-overwinning op zijn palmares. Het lijkt me dan ook duidelijk dat hij de 2 e coureur wordt binnen het team en een knechtenrol zal gaan vervullen", zo maakt Dall-Igna in niet mis te verstande bewoordingen duidelijk.

"Hij moet Dovizioso ondersteunen, die dit jaar mee zal gaan strijden om de titel", vervolgt de Italiaan tegenover La Gazzetta dello Sport . De Italiaan gaf daarnaast aan dat de nieuwe motorfiets voor 2019 nog altijd niet helemaal 'af' is. "Tijdens de komende twee testperiodes zullen we de motoren nog flink gaan aanpassen. De aerodynamica van de motor is nog lang niet perfect en ik ga er vanuit dat we pas tijdens de eerste race halverwege maart in Qatar alles in orde zullen hebben." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'