Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ducati: "We staan perplex van Honda's gedrag"

Na afloop van de eerste Grand Prix van het jaar in Qatar was de overwinning van Ducati nog geen zekerheid. Het MotoGP-team uit Italië is verbaasd over de houding van concurrentie.

Een aantal concurrenten diende namelijk een klacht in tegen Ducati. De extra vleugel die het team bij het achterwiel had gemonteerd, zou volgens de andere teams illegaal zijn. Snel werd duidelijk dat de racedirectie het Italiaanse team in het gelijk stelde, maar met die beslissing namen de protesterende teams geen genoegen.

Honda, KTM, Aprilia en Suzuki gingen namelijk in hoger beroep. Voor aanvang van de Grand Prix van Argentinië moet er meer duidelijkheid komen over de situatie. Het team van Ducati liet eerder al weten zich van geen kwaad bewust te zijn. De technisch directeur van Ducati, Gigi Dall'Igna, haalt tegenover de Italiaanse pers nog maar eens uit naar de grote concurrent. "We staan perplex van het gedrag van het Honda-team. Zij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij het opstellen van de huidige regelgeving en weten als geen ander dat onze motor perfect in orde is. Toch hebben ze een protest ingediend. Dat vinden wij onbegrijpelijk, aangezien het de eerste keer is dat een team in hoger beroep gaat op basis van twijfel van het ondermijnen van het technische reglement. Dat is onze ogen een zeer slechte ontwikkeling voor de MotoGP." Aan die woorden heeft de Italiaan echter nog niet genoeg om zich duidelijk uit te drukken over de ontstane situatie in de MotoGP-wereld: "Naast het feit dat we verrast zijn door de protesten van zowel Honda als Suzuki, zijn we nog meer verrast door de protesten van KTM en Aprilia. Zij zijn niet eens directe rivalen, daarvoor hebben ze een veel te grote achterstand op ons."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"