Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Duidelijk signaal van fans: deze F1-coureur moet het veld ruimen

De F1-grid van 2025 begint langzaam duidelijk te worden. Als het aan de Nederlandse fans ligt, zal er voor deze coureur volgend jaar echter geen plaats meer zijn in de Formule 1.

Canada start race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Veel stoeltjes in de Formule 1 voor 2025 zijn al bezet, de vacante zitjes worden minder en minder in aantal. En hoewel Lance Stroll al een contract heeft voor volgend jaar bij Aston Martin, vinden Nederlandse fans dat het F1-avontuur van de Canadees lang genoeg heeft geduurd.

Stroll, die sinds 2017 in de Formule 1 rijdt, is bezig aan zijn achtste seizoen in de koningsklasse. Hij reed 152 races tot nu toe en stond drie keer op het podium, voor het laatst in 2020. In dat jaar pakte hij ook zijn enige poleposition. In de jaren erna kreeg hij, vooral bij fans, toch meer het stempel van een brokkenpiloot.

De Nederlandse fans vinden dan ook dat Stroll plaats moet maken voor jong talent in de Formule 1. Liefst 2800 stemmers vinden dat hij het niveau (niet) meer heeft en zijn kans heeft gehad. Zo'n 300 stemmers vinden dat Stroll wel thuishoort in de Formule 1. Het is aan de Canadees de komende races om aan te tonen dat hij ook in 2025 op de grid moet staan.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership