Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari opent de aanval op Wolff: "Tot aan de laatste snik met Toto vechten"

Frederic Vasseur, de nieuwe teambaas van Ferrari, en Mercedes-teambaas Toto Wolff kunnen samen prima door een deur. Toch kan Toto de borst natmaken, want ondanks de goede relatie zal de nieuwe Ferrari-man tot het uiterste gaan in de strijd met Mercedes, zowel op als naast de baan.

Hamilton Leclerc Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Al jaar en dag zijn Toto Wolff en Frederic Vasseur goed bevriend. Regelmatig werden ze de afgelopen jaren samen gespot in de paddock, maar of die relatie ook zo goed blijft nu Vasseur de eindverantwoordelijke is van het F1-team uit Maranello, dat is nog maar de vraag.

Hoe goed de onderlinge band dan ook mag zijn, Vasseur laat in gesprek met onder meer RacingNews365 weten dat hij niet voor Wolff zal wijken. "Ik weet dat we op de baan de strijd aan zullen gaan. We zullen samen de strijd aangaan over de stewards, over de FIA en over het Concorde Agreement. Dat hoort erbij", zo laat hij optekenen.

			© XPBimages
	© XPBimages

Tot aan de laatste snik

Op de baan gaan de twee teams keihard met elkaar strijden om de voorste plekken, zo verzekert Vasseur, die wel benadrukt dat men naar de buitenwereld toe positiviteit moet uitstralen.

"Al met al denk ik dat het voor het algemene plaatje ook goed is om een goede verstandshouding te hebben tussen de teams als het gaat over het gemeenschappelijke belang van de sport, om gezamenlijk te discussiëren en een middenweg te vinden. Wat dat betreft zou het goed zijn om een goede onderlinge verstandshouding te hebben."

Toch zal een amicale relatie naast de baan niet betekenen dat men op het asfalt alles zal proberen om van elkaar te winnen. "Ik heb een goede relatie met veel van mijn collega's, maar je kan er op rekenen dat ik zowel op als naast baan tot aan de laatste snik met Toto zal vechten."

Ook interessant:

5 dingen die je nog niet wist van Max Verstappen

In de gesloten wereld van de Formule 1 is het niet altijd makkelijk om dicht bij de Formule 1-coureurs te komen. Maar wie schuilen er nu werkelijk achter die keurige PR-praatjes? In deze video stippen we vijf dingen aan die je misschien nog niet wist van een F1-coureur. Deze keer: Max Verstappen!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Reacties na knotsgekke GP Australië