Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2022

Dutch GP rekent op sportief gedrag Nederlandse F1-fans: "109.000 man beveiliging"

De organisatie van de Formule 1 Grand Prix van Nederland nam geschokt kennis van het nieuws dat fans in Oostenrijk zich zwaar hadden misdragen. Wat verwachten ze op dat vlak en wat hebben ze zelf in de hand op Circuit Zandvoort als er in september weer wordt geracet door de koningsklasse?

Het moge duidelijk zijn; de organisatie achter de Formule 1 Grand Prix van Nederland veroordeelt in harde bewoordingen het gedrag van sommige fans tijdens de Grand Prix van Oostenrijk: "Natuurlijk krijgen wij daar ook veel vragen over", zo vertelt men tijdens de mediaupdate over de Formule 1 Grand Prix van Nederland op Circuit Zandvoort ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Het is natuurlijk onacceptabel en daarom is het ook goed dat onder andere Max Verstappen, Red Bull, de FOM en anderen zich er direct tegen hebben uitgesproken", aldus circuitdirecteur Robert van Overdijk, die bijval krijgt van sportief directeur Jan Lammers. 'Beschamend', zo noemt hij het. "Wij rekenen hier op het verantwoordelijkheidsgevoel va onze bezoekers."

"Bovendien", zo vervolgt hij, "is dit een familie-evenement. Zandvoort is de Oranjefan, maar de Oranjefan is niet per se Zandvoort", zo stelt hij.

Men benadrukt dat men 'knoppen heeft om aan te draaien' op het moment dat het toch dreigt mis te lopen. Denk daarbij aan het aansturen van beveiliging en de vooraanstaande artiesten die hun invloed uit kunnen oefenen. En die beveiligersaantallen liggen hoog, extreem hoog, zo grapt Lammers.

Als we hier 110.000 man per dag mogen verwelkomen, denk ik dat daar 109.000 man aan beveiliging bij zit", zo doelt hij op de verantwoordelijkheid van het collectief.

Vorig jaar overigens wisten de fans zich in Nederland naast de baan overigens prima te gedragen. En dat met in het nieuwe jaar ook 'gewoon' weer lukken: "Wat vorig jaar met 70.000 man lukte, moet toch ook met 110.000 man mogelijk zijn."

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen