Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ecclestone adviseert niet-Ferrari-teams: "Klaag de FIA aan"

Wat Bernie Ecclestone betreft klagen de zeven teams die zich hebben verenigd tegen Ferrari en de FIA onmiddellijk de FIA aan. Het voormalig Formule 1-opperhoofd ruikt net als velen nattigheid.

Na het onderzoek van de FIA naar vermeende illegale praktijken van Ferrari met het monitoren van de brandstoftoevoer heeft de FIA een schikking getroffen met de Scuderia. De niet Ferrari-aangedreven teams hebben geen goed wordt over voor de stille manier waarop die zaak is afgehandeld en eisen openheid van zaken.

Wat Bernie Ecclestone betreft staan die zeven teams volledig in hun recht: "Als die teams vermoeden dat ze nog recht hebben op miljoenen aan prijzengeld, moeten ze de FIA onmiddellijk aanklagen. Want wat viel er te schikken als Ferrari zo onschuldig is als dat men beweert?", zo vraagt de Brit zich hardop af in gesprek met F1-Insider.com.

Ecclestone ziet de hele affaire hoofdschuddend aan, dat terwijl hij vanuit zijn voormalige positie toch wel wat gewend was: "Ik heb als top-brandweerman heel wat brandjes moeten blussen in de Formule 1. In mijn tijd was het echter nog mogelijk om in goed overleg tot een akkoord met de teams te komen, dat station lijkt men nu al lang en breed te zijn gepasseerd."

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Ferrari

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen