© McLaren

Nieuwsoverzicht

Ecclestone: 'Alonso behoort niet tot de grootsten uit de Formule 1'

09 sep. 2018 15:50 Wanda Bisschop 5 reacties
Na zeventien seizoenen komt er na de GP van Abu Dhabi een einde aan de indrukwekkende Formule 1-carriëre van Fernando Alonso. Een carrière wat hem twee wereldtitels bracht, 97 podiumplekken en 32 overwinningen. Voor velen behoort de Spanjaard dan ook tot de beste Formule 1-coureurs ooit maar voormalig Formule 1-eigenaar Bernie Ecclestone denkt daar toch wat anders over.

In de allereerste podcast van voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg bespreken de heren diverse onderwerpen en komt ook het naderende afscheid van Fernando Alonso aan bod. Op de vraag of het jammer is dat zo'n grootheid afscheid neemt, laat Ecclestone het volgende weten.

"Ja, natuurlijk is het jammer dat Fernando stopt. Alleen ik zie hem niet als één van de grootste Formule 1-coureurs ooit en beschouw hem dan ook niet als een grootheid."

"Fernando is een geweldige coureur maar hij mist in mijn ogen wel bepaalde vaardigheden. Om als grootheid bestempeld te worden, moet je ook buiten de baan over bepaalde skills beschikken. Zo moet je onder meer goed kunnen samenwerken met je team. Fernando mist dat teamspirit wel een beetje. Daardoor zat hij ook vaak net niet in de juiste auto."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen