© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ecclestone doet boekje open: 'FIA hielp Ferrari jarenlang'

28 okt. 2017 13:54 Ruud Dimmers 6 reacties
Bernie Ecclestone, voormalig eigenaar van de Formule 1, doet een boekje open. Volgens de Brit was de leiding van de F1 er alles aan gelegen om Ferrari te laten winnen. Het Italiaanse team zou dan ook hulp hebben gekregen vanuit de FIA.

'We hebben er alles aan gedaan om Ferrari te laten winnen

Bernie Ecclestone schuwt controverse niet. Zeker niet sinds hij eind vorig jaar zijn 'speeltje' de Formule 1 moest verkopen aan Liberty Media. De pensionado doet in een interview met La Republicca een boekje open: De FIA hielp Ferrari om te winnen!

Het wordt al jarenlang geroepen door fans en voormalig F1-medewerkers, maar Ecclestone bevestigt het nu ook. Voor de Formule 1 is het belangrijk dat Ferrari wint. Het team wordt op diverse manieren geholpen. Zo ontvangt het als enige een startpremie van $ 100 miljoen per jaar. 

De steun gaat verder dan dat verklapt Ecclestone. "Alle teams zijn belangrijk voor de Formule 1, maar Ferrari is het belangrijkste. Daarom hebben we er jarenlang veel aan gedaan om Ferrari te laten winnen."

Die hulp zou niet alleen komen vanuit financieel oogpunt of vanuit de wedstrijdleiding. Ecclestone zegt dat Ferrari ook op technisch vlak werd geholpen.

"We gebruikten daar voornamelijk de technische reglementen voor. We wilden allemaal dat Ferrari won, omdat een titel van Ferrari veel meer waard is dan van ieder ander team."

Ecclestone schuwt het niet om bij zijn uitspraken te verwijzen naar voormalig FIA-president Max Mosley. Van 1993 tot en met 2009 maakte Mosley de dienst uit binnen de FIA. Later werd hij opgevolgd door voormalig Ferrari teambaas Jean Todt. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen