Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: 'Dreigement Ferrari om F1 te verlaten is serieus'

Achter de schermen wordt door Liberty Media al druk gewerkt aan de toekomst van de Formule 1. De Formule 1 moet weer spectaculairder worden en de fans weer trakteren op onvoorspelbare races. Om dit te bereiken wil Liberty Media allerlei wijzigingen doorvoeren. Wijzigingen waardoor Ferrari weleens de Formule 1 kan verlaten!

De komende periode wordt er volop onderzocht hoe de Formule 1 weer attractiever gemaakt kan worden. Ook moeten de uitgaven omlaag zodat de verschillen tussen de verschillende Formule 1 teams kleiner worden. Juist dat laatste werkt als een rode lap op een stier bij de Italiaanse renstal. Teameigenaar Marchionne liet al weten geen voorstander van de invoering van budgellimieten in de Formule 1 te zijn. Hij dreigde dan ook al dat Ferrari de sport zal verlaten als het deze kant op gaat. Een dreigement dat volgens Bernie Ecclestone wel degelijk serieus genomen moet worden.

In gesprek met The Independent licht de voormalige eigenaar van de Formule 1 zijn mening toe. "Als Ferrari niet kan winnen dan verzoeken ze om een nieuw reglement. Als er vervolgens een nieuw reglement komt dat Ferrari niet bevalt, dan zullen ze de Formule 1 verlaten." "Ferrari ziet absoluut niks in een budgetlimiet en al dat soort dingen. Ze willen gewoon uitgeven wat ze te besteden hebben. Ik heb altijd geroepen dat als een team niet kan uitgeven wat ze willen, dat ze dan maar moeten vertrekken. Het dreigement van Ferrari moet men dan ook wel serieus nemen." "Als het dan betekent dat er maar drie of vier teams overblijven dan moeten ze wel iets doen. Tot die tijd gebeurt er gewoon niks."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'