Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ecclestone duidelijk: "Verstappen beste coureur uit F1-geschiedenis"

Bernie Ecclestone, de voormalige baas van de Formule 1, steekt zijn mening niet onder stoelen of banken als het over de beste coureur uit de geschiedenis gaat. De 93-jarige Brit tovert de naam Max Verstappen uit de hoge hoed.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bernie Ecclestone heeft flink wat goede coureurs leren kennen tijdens zijn heerschappij in de Formule 1. De Brit zwaaide meer dan veertig jaar de scepter en zorgde er eigenhandig voor dat de koningsklasse van de autosport een commerciële opmars maakte. In 2017 zwaaide Ecclestone af, maar hij verschijnt nog regelmatig in de media met zijn uitspraken. Zo ook in gesprek met Viaplay, want Ecclestone is opvallend lovend over Max Verstappen. De drievoudig wereldkampioen pakte in Mexico alweer zijn 51e zege van het seizoen.

"Oh, Max Verstappen, daar heb ik weleens van gehoord", begint Ecclestone op ludieke wijze aan zijn verhaal. "Ik denk dat hij de allerbeste coureur is die de Formule 1 ooit heeft gekend. En daarnaast is het een aardige kerel. Het is gewoon een feit. Hij is de beste."

Verstappen evenaarde door zijn overwinning in Mexico Alain Prost in de stand met meeste overwinningen. Ecclestone geeft toe dat de Fransman, die vier keer wereldkampioen werd, eerst bovenaan zijn lijstje stond. "Ik dacht altijd dat Prost de beste was, omdat hij in zijn tijd zonder hulpmiddelen moest rijden. Maar Max is beter dan dat iedereen ooit was."

Bekijk hieronder de uitspraken van Ecclestone!

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren