Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: "Ferrari is te Italiaans om Mercedes te verslaan"

Hoewel Bernie Ecclestone niet langer de eigenaar is van de Formule 1 laat de oude baas zich natuurlijk met enige regelmaat nog wel even gelden. Waar hij eerder dit jaar nog vol overtuiging riep dat Sebastian Vettel de titel ging pakken, komt hij daar nu op terug.

"Ferrari is weer te Italiaans geworden. Ik zei laatst al tegen iemand dat het weer net als vroeger is bij Ferrari," aldus Ecclestone in gesprek met ESPN.

Ecclestone verwijst hiermee naar de periode waarin Ferrari geen potten kon breken in de titelstrijd in de jaren '80 en '90. Pas toen Jean Todt de leiding bij Ferrari overnam en Ross Brawn installeerde als technisch directeur kwam de verandering. Met Michael Schumacher aan boord brak vervolgens een dominante periode van Ferrari aan. De Duitser werd maar liefst vijf keer op rij wereldkampioen (2000-2004) en ook bij de constructeurs waren de Italianen heer en meester met zes titels op rij (1999-2004). Volgens Ecclestone is het probleem dan ook dat Ferrari te Italiaans is geworden. "Todt ging erheen om de boel in de gaten te houden waardoor het minder Italiaans was en Michael runde het team. Het was allemaal wat anders dan nu en volgens mij missen ze een dergelijke opzet nu." Ook de wijze waarop Ferrari de Formule 1 benadert, speelt volgens Ecclestone een rol. "Mercedes heeft een team dat zich volledig richt op het racen. Dat heeft niks te maken met de fabrikant. Ferrari daarentegen houdt zich vooral bezig met de productie van hun auto en op de tweede plaats komt pas de Formule 1. Ferrari wordt dus op een andere manier gerund dan Mercedes."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi