© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Ecclestone ging in stijl naar zijn ontslaggesprek

Jarenlang was Bernie Ecclestone de grote man in de Formule 1. Onder zijn bewind groeide de Formule 1 uit tot een succesvol bedrijf, maar in 2017 kwam er abrupt een einde aan het tijdperk van Ecclestone. De inmiddels 88-jarige moest het veld ruimen voor Liberty Media dat de Formule 1 overnam en dat ging niet zonder slag of stoot.

Dat zijn rol als de grote man in de Formule 1 zo goed als uitgespeeld was, had Ecclestone wel zien aankomen. Alleen het tijdstip waarop het plaatsvond, verraste hem volledig. "Ik had wel in de gaten dat er iets in de lucht hing, maar het moment zelf waarop het gebeurde, heeft me wel verrast", aldus Ecclestone tegenover de Duitse pers.

Ecclestone werd door Liberty Media uitgenodigd voor een gesprek in Londen en laat nu aan de Duitse pers weten dat hij doorhad dat het weleens geen leuk gesprek zou gaan worden. Daarom besloot hij, geheel tegen zijn gewoonte in, om in pak te verschijnen tijdens deze bijeenkomst.

"Normaal draag ik nooit een pak, maar toen de verantwoordelijken van de nieuwe eigenaren mij verzochten om naar dat gesprek te komen, heb ik mijn beste pak aangetrokken."

Geheel in stijl gekleed kreeg hij vervolgens te horen dat zijn rol binnen de Formule 1 nagenoeg tot een einde was gekomen. "In eerste instantie heb ik ze nog gefeliciteerd met de koop, maar vervolgens kreeg ik te horen dat ik als directeur moest terugtreden en dat iemand anders mijn werk zou gaan overnemen."

Officieel staat Ecclestone nog tot 2020 onder contract bij de Formule 1, maar in de praktijk verschijnt de excentrieke baas niet veel meer bij de races. "Ik heb geen taken meer, behalve dan zoveel mogelijk de boel uit de weg te gaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen