Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone haalt uit naar Hamilton: 'Hij verdient het ridderschap niet'

Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone is van mening dat Lewis Hamilton niet geridderd had moeten worden. Volgens de Brit zou die titel alleen weggelegd moeten zijn voor mensen die iets 'voor het land' hebben gedaan.

Lewis Hamilton werd vorige week uitgenodigd in het kasteel van Windsor in het Verenigd Koninkrijk. De Mercedes-coureur werd door Prince Charles officieel geridderd , nadat hij vorig jaar al tot 'Sir' benoemd was. Hamilton is na Sir Jackie Stewart, Sir Stirling Moss en Sir Jack Brabham de vierde Formule 1-coureur die het ridderschap in ontvangst mocht nemen. Bernie Ecclestone is het niet eens met die benoeming van de Mercedes-coureur. "Ik vind dat veel mensen die geridderd zijn en de onderscheiding hebben gekregen het niet echt verdienen", zegt de voormalig baas van de Formule 1 in een interview met Het Duitse RTL . De 91-jarige Brit is van mening dat mensen die geridderd worden iets bijzonders voor Groot-Brittannië moeten hebben betekend. En Hamilton past daarom volgens hem niet in dat rijtje. "De mensen die tegenwoordig geridderd worden, verdienen veel geld en schenken misschien een deel daarvan aan goede doelen en dergelijke, maar ze hebben niet iets speciaals gedaan voor het land."

Hamilton verdiend andere prijs

"Misschien zal het land er baat bij hebben, maar de persoon deed het niet voor het land. Dat was niet de intentie", concludeert Ecclestone. De Brit is niet blind voor de prestaties van Hamilton en vind dan ook dat de Mercedes-coureur erkenning verdiend, alleen niet met het ridderschap. De oud-F1-baas ziet dat Hamilton zijn platform gebruikt om aandacht te vragen voor problemen in de wereld en daar verdient de coureur uit Stevenage wel een prijs voor volgens Ecclestone. "Er zouden prijzen moeten zijn voor zulke prestaties. Voor mensen die iets bereikt hebben en natuurlijk moet Lewis dan ook zoiets krijgen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden