Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone haalt verwoestend uit naar Formule 1 na 'verbanning'

Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone kwam recent negatief in het nieuws nadat hij beladen uitspraken deed over de huidige maatschappelijke discussie omtrent racisme. De Formule 1 en Lewis Hamilton spraken schande, maar in reactie daarop haalt Ecclestone nu nog feller uit.

Vier decennia lang had Bernie Ecclestone de touwtjes in de Formule 1 stevig in handen. In 2017 nam het Amerikaanse Liberty Media het over. Afgelopen week deed Ecclestone enkele beladen uitspraken naar aanleiding van de huidige maatschappelijke discussie en de rol van de Formule 1 hierin. De Brit riep onder andere dat zwarte mensen over het algemeen racistischer waren dan blanken, waarna een storm van kritiek volgde. Lewis Hamilton sprak schande en Formule 1 distantieerde zich meteen van de uitspraken van de oud-baas. De huidige Formule 1-bazen overwegen naar verluidt om Ecclestone te verbannen uit de Formule 1-paddock. Dat laatste schoot Ecclestone in het verkeerde keelgat, zo laat hij weten in gesprek met Daily Mail . "Mij verbannen? Dat zou ik ze niet adviseren. Bij de Russische Grand Prix mogen ze dat best proberen, maar ik denk dat het me wel lukt om het te omzeilen", zo zegt hij al doelend op het feit dat hij goed bevriend is met de Russische president Putin. De huidige Formule 1-bazen benadrukten ook dat Ecclestone op geen enkele manier meer betrokken is bij de sport, iets waar de 89-jarige oud-baas niet van wakker ligt. "Gelukkig, dan kunnen al die dingen die ze niet hebben gedaan ook niet aan mij toe worden geschreven." "Plots zijn ze bovenop het racismedebat gesprongen vanwege de gebeurtenissen in de Verenigde Staten en heeft Chase (Carey, de huidige Formule 1-baas, red.) een miljoen euro van zijn eigen geld ingelegd, wat misschien net genoeg geld is om een engineer naar de kartklassen te brengen." "Misschien moet Carey zich eens wat meer concentreren op wat de aandeelhouders willen. Het coronavirus werkte in zijn voordeel, want daardoor kon hij alles wat hij niet heeft kunnen bereiken daarop kunnen steken", aldus de pikante woorden van Ecclestone. Ook in het racismedebat wil Ecclestone zich nog een keer mengen. Hij verdedigt zijn uitspraken en benadrukt dat hij absoluut niks heeft tegen zwarte mensen. "Ik heb veel blanke mensen ontmoet die ik niet mag, maar nog nooit een zwart persoon die ik niet mag!" "Ook Lewis zie ik niet als zwart persoon, voor mij is hij gewoon Lewis. Als je dan plots al die protesten ziet, en aan de mensen zou vragen waar ze voor protesteren, dan weten de meeste het waarschijnlijk niet eens. Het is niet mijn fout dat ik blank ben, of wat korter ben dan de gemiddelde man. Ook ik had daardoor vroeger bijnamen op school", aldus het relaas van Ecclestone, die zegt dat we hem zeer binnenkort waarschijnlijk weer in de paddock zullen zien.

Krijgen we de titanenstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton? Mogen we Ferrari al uitvlakken? Deze en andere vragen worden uitgebreid besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365 met F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen, die hieronder te beluisteren is.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'