Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Ecclestone: "Hamilton is het beste en het slechtste wat de Formule 1 is overkomen"

Bernie Ecclestone kijkt met gemengde gevoelens naar de prestaties van Lewis Hamilton, die in vijf jaar tijd vier maal wereldkampioen werd in de Formule 1.

In gesprek met het Duitse Motorsport-Magazine vertelt oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone dat hij Lewis Hamilton zowel een vloek als een zege vindt voor de Formule 1.

"Laat ik het zo zeggen, Hamilton is het beste, maar tegelijkertijd ook het slechtste wat de Formule 1 is overkomen. Het beste, omdat hij veel publiciteit genereert, maar het slechtste, omdat alle aandacht zich op hemzelf en niet op de sport of andere coureurs vestigt. Maar voor hem is het uiteraard prachtig."

De 88-jarige Ecclestone trekt parallellen met Michael Schumacher, die in de periode 2000 tot en met 2004 vijf keer op rij wereldkampioen werd en Ferrari de sport compleet domineerde. Toch zijn er volgens hem ook verschillen tussen de effecten van de dominantie van de twee coureurs.

"Ook toen Schumacher alles won wat er te winnen viel, genereerde hij veel publiciteit, maar die publiciteit deed de sport destijds juist goed. Maar we kunnen Hamilton niet kwalijk nemen dat hij zoveel wedstrijden wint. Voor hem is het natuurlijk een goede zaak. Hij wil de geschiedenisboeken in", aldus Ecclestone.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"