Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: 'Liberty Media helpt de Formule 1 om zeep'

Bernie Ecclestone was nooit een fan van Liberty Media en zal dat ook nooit gaan worden. In zijn ogen helpt Liberty Media de Formule 1 om zeep en doet de FIA te weinig om dat tegen te houden.

Bernie Eccelstone veegt in een interview met het Franse L'Equipe de vloer aan met zowel Liberty Media als FIA-president Jean Todt. Laatstgenoemde zou te weinig doen om te voorkomen dat Liberty Media de Formule 1 de nek omdraait. "Ik weet dat Jean Todt veel aan zijn hoofd heeft en dat hij de meeste tijd kwijt is aan road-safety-project, maar daardoor verwaarloost hij de Formule 1."

Eccelstone werkte in zijn nadagen als Formule 1-opperhoofd samen met Todt en wilde de Formule 1 samen met de Fransman naar een hoger plan tillen. Nu kijkt hij vanaf de zijlijn hoofdschuddend toe hoe de Formule 1 in zijn ogen te gronde gericht wordt door Liberty Media: "Liberty heeft geen ervaring met de Formule 1 en kan de sport meer kwaad doen dan goed. Ik hoop dan ook dat Jean Todt namens de FIA opstaat en in het belang van de sport weer gaat regeren in 'zijn' koningsrijk."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'