Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Bernie Ecclestone

Ecclestone: 'Mercedes en Wolff zijn Verstappen aan het pesten'

Volgens Bernie Ecclestone zit Max Verstappen niet alleen verwikkeld in een titelstrijd met Lewis Hamilton, maar moet hij ook nog eens de pesterijen van onder andere Toto Wolff doorstaan om de titel te verzilveren.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Bernie Ecclestone vindt de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton niet helemaal netjes. Niet door het handelen van de twee coureurs, maar vooral door Mercedes en diens teambaas, Toto Wolff. "Max is nog een kind in vergelijking met Lewis en het allerergste is nog dat Lewis een enorme publiciteitscampagne heeft", zegt hij tegenover het Franse AFP.

"Ze proberen Max de hele tijd naar beneden te drukken en vervolgens kijkt de wedstrijdleiding ook mee omdat Toto aanklopt bij de racedirectie", vervolgt de voormalig eigenaar van de Formule 1. "Max heeft meer dan een race tegen zich, wan took zij (Mercedes, red.) zijn hem aan het pesten en oneerlijk aan het spelen. Het is een psychologisch spelletje."

Formule 1-kampioen van 2021 op geluk?

Ecclestone geniet met volle teugen van het 2021-kampioenschap. "Voor Max is dit het eerste seizoen waarin hij een auto tot zijn beschikking heeft welke regelmatig kan winnen. In de jaren hiervoor was zijn bolide nooit competitief", vervolgt hij. Nu de twee titelrivalen met exact hetzelfde puntenaantal de laatste race ingaan, denkt hij dat degene met het meeste geluk er vandoor gaat met de titel.

"Maar het is goed voor de sport. Men wist in de voorgaande jaren telkens wel wie er ging winnen, maar dit was en ongelooflijk jaar", aldus Ecclestone. "Er is niets fout aan Lewis en hij heeft het geweldig gedaan de afgelopen jaren, maar hij heeft ondertussen wel veel hulp gekregen."

Ook interessant:

Dit kost een Viaplay-abonnement en dit zijn de Formule 1-analisten

De Formule 1-uitzendingen zullen vanaf 2022 verzorgd worden door Viaplay. De streamingdienst kiest hier voor een aantal bekende en onbekende gezichten voor presentatie, commentaar en analyses. Benieuwd wat het abonnement gaat kosten en wie er allemaal in de uitzending verschijnen? Check dan de video hieronder!

Formule 1 GP Abu Dhabi 2021 RN365 Nieuwsdossier

59 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"