Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Bernie Ecclestone

Ecclestone reageert opnieuw op Crashgate-rel: "Had Hamilton ook moeten doen in 2021"

Bernie Ecclestone denkt niet dat Felipe Massa het wereldkampioenschap van 2008 nog kan 'veroveren' door een rechtszaak, maar wijst wel naar Lewis Hamilton en Mercedes bij een recentere uitslag van een kampioenschap: die van 2021.

Red Bull Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Felipe Massa is de afgelopen maanden met een leger advocaten druk in de weer om te kijken of de Formule 1-titel van 2008 nog naar de Braziliaan kan komen. Onlangs werd duidelijk dat er al brieven zijn gestuurd naar betrokken partijen zoals Alpine (toen nog Renault) en Ferrari, waarbij benadrukt wordt dat alle relevante informatie bewaard moet blijven.

Men acht de kans dat Massa uiteindelijk alsnog F1-kampioen wordt niet heel groot. Ook Bernie Ecclestone, voormalig eigenaar van de koningsklasse, acht de kans eigenlijk 'nul'. Tegenover het Duitse Blick zegt hij: "De Massa-clan geeft alleen maar om geld, maar de kans dat dit allemaal gebeurt is nul."

Hierbij trekt hij een vergelijking met een ander controversieel jaar. Een recentere, namelijk het jaar waarin Max Verstappen de wereldtitel van 2021 won in de allerlaatste race. "Hamilton en Mercedes hadden daar een zaak van moeten maken tegen de FIA, vanwege het niet zo clean einde van de 2021-finale in Abu Dhabi", zo vindt de 92-jarige zakenman.

Sinds de Massa-groep probeert de uitslag van 2008 te veranderen, wordt er steeds meer gewezen naar andere seizoenen waarin iets controversieels gebeurde. Zo kan het nog wel even doorgaan in de F1: neem bijvoorbeeld de beroemde/beruchte crash van Ayrton Senna en Alain Prost...

Ook interessant:

Verstappen op zoek naar eerherstel in F1 GP Singapore

Singapore is één van de weinige landen waar Verstappen nog niet wist te winnen. Staat dat te veranderen? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zijn stellig met hun antwoorden.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

46 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team