Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
FIA

Ecclestone steekt de draak met wedstrijdleiding met kerstkaart

Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zijn jaarlijkse kerstkaart de deur uit gestuurd, waarop hij de huidige stand van zaken in de koningsklasse van de autosport belachelijk maakt.

Bernie Ecclestone kerstkaart 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Bernie Ecclestone

Het is een traditie. Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone die rond de kerstperiode via een cartoon met controversiële uitspraken en tekeningen de draak steekt met de koningsklasse van de autosport. Hij begon er al mee toen hij nog de grote baas was van de raceklasse en gaat daar nog steeds elk jaar vrolijk mee door.

Dit jaar maakt hij de stewards en de FIA-wedstrijdleiding belachelijk op zijn kerstkaart. Op de kaart staat een zogeheten drivers meeting afgebeeld, die voorafgaand aan elk Grand Prix-weekend plaatsvindt. Daar spreken vertegenwoordigers van de FIA-wedstrijdleiding en de stewards de coureurs toe.

'Lees het instructieboek voor de race goed door', 'zorg dat je binnen alle lijnen blijft', 'geef de andere coureur de schuld van je crashes', 'pas op met racen, want anders word je gediskwalificeerd' en 'denk niet na, volg gewoon teamorders', zijn enkele passages die op de kerstkaart zijn te lezen.

Daarmee zal Ecclestone waarschijnlijk doelen op alle controverse die er dit seizoen is ontstaan omtrent de regels en de inconsistentie van de stewards aan het begin van het jaar.

			© Bernie Ecclestone
	© Bernie Ecclestone

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen