Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ecclestone: "Verstappen moet bedankt worden door de Formule 1"

Bernie Ecclestone is inmiddels al even geen F1-baas meer en ziet dat er het een en ander is veranderd. Max Verstappen speelt daarbij een mooie rol.

Verstappen Ecclestone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

In 2017 nam Liberty Media het stokje over van Bernie Ecclestone. Het Amerikaanse bedrijf werd de eigenaar van de Formule 1 en voerde vele wijzigingen door. In gesprek met De Telegraaf is de voormalige baas dat ook opgevallen.

"Er is veel veranderd. Al is er tegelijkertijd ook veel bij het oude gebleven. Ik heb vele bekende gezichten gezien", zo doelt hij op een bezoek aan de F1-paddock in het land waar zijn vrouw vandaan komt: Brazilië.

Veel aan Verstappen te denken

Natuurlijk deelt Ecclestone ook zijn mening over inmiddels tweevoudig F1-kampioen Max Verstappen. Volgens de Brit heeft de sport veel te danken aan de Red Bull-coureur.

"De Formule 1 moet Verstappen bedanken. Max is een racer. Hij doet wat hij moet doen: hij racet gewoon. De fans wilden al heel lang zo iemand zien. Nederland is zo trots op hem en iedereen staat achter hem."

Ecclestone hoopt dat Verstappen alle records aan diggelen gaat rijden. "Het hangt van zijn auto af, maar als Red Bull zijn zaakjes op orde heeft, dan zie ik niet in waarom Max niet kan blijven winnen. Of hij het record van zeven titels kan verbreken? Wie weet, laten we het hopen", aldus Ecclestone.

Ook interessant:

Als Verstappen wat minder wint, is dat goed voor F1

In de nieuwste F1-podcast van RN365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op het F1-seizoen 2022 en blikken ze al voorzichtig vooruit op volgend jaar. Misschien moet Max Verstappen dan maar wat minder winnen, zodat we nog wat meer spektakel zien in F1. Dat en meer bespreekt het trio in het nieuwste F1-luistervoer, dat je hieronder terug kan vinden in de player.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Radiotranscript Stilte Verstappen en irritatie Perez bij interne Red Bull-strijd om snelste ronde