© Ferrari

Nieuwsoverzicht

Ecclestone: "Vettel geen leider zoals Schumacher dat was"

05 dec. 2018 17:00 Ruud Dimmers 1 reacties
Sebastian Vettel droomt ervan om bij Ferrari de opvolger van Michael Schumacher te worden. 'Schumi' veroverde liefst vijf wereldtitels met de Italiaanse renstal, bij Vettel staat de teller na vier seizoenen nog op nul.

Michael Schumacher had ook vier seizoenen in dienst van Ferrari achter de rug zonder titel, alvorens hij van 2000 tot en met 2004 de Formule 1 domineerde. Een scenario waar Sebastian Vettel zeker oren naar heeft, maar voormalig F1-eigenaar Bernie Ecclestone ziet een groot verschil tussen beide coureurs.

"Micheal nam het teams op zijn schouders en trok het uit de crisis. Hij was een echte leider, Vettel is dat niet zo", laat Ecclestone aan Gazzetta dello Sport weten.

Bij Red Bull werd Vettel op handen gedragen en groeide hij uit tot een viervoudig wereldkampioen. De samenwerking met het Italiaanse Ferrari verloopt moeizamer, waarbij de Duitser volgens Ecclestone nog niet op handen wordt gedragen: "Ik geloof dat niet dat dit tot op heden bij Ferrari ook het geval is."

De Brit is kritisch op Vettel en vindt dat hij rustiger moet worden. "Sebastian moet mentaal sterker worden en rustiger omgaan met bepaalde situaties. Maar hij is nog niet aan het einde van zijn loopbaan. Hij heeft alle mogelijkheden om zichzelf weer op de rit te krijgen."

Ferrari begon in 2018 ijzersterk aan het seizoen, maar stortte als een kaartenhuis in elkaar. De dood van Sergio Marchionne, in juli, speelde daarbij volgens Ecclestone ook een rol.

"Op een bepaald moment heeft het team verloren. Vettel maakte een fout, maar Ferrari maakte ook fouten. Marchionne was een man die werd gerespecteerd. Zijn aanwezigheid gaf het team meer vertrouwen en rust."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen