Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Ecclestone: "Vijanden Horner willen hem eruit werken bij Red Bull"

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft advies voor Red Bull-teambaas Christian Horner, die onder vuur ligt vanwege vermeend grensoverschijdend gedrag. Volgens Ecclestone maakt iemand als Horner nou eenmaal vijanden.

Horner Ecclestone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Begin vorige week kwam naar buiten dat moederbedrijf Red Bull een onderzoek naar F1-teambaas Christian Horner had geopend vanwege beschuldigingen van grensoverschijdend gedrag. Een externe partij voert momenteel dat onderzoek uit, maar totdat er resultaten zijn, zal Horner gewoon in zijn functie blijven. Hij is donderdagavond immers gewoon aanwezig bij de onthulling van de nieuwe RB20.

In gesprek met het Franstalige persbureau AFP laat Ecclestone weten in contact te staan met Horner, met wie hij er een goede relatie op nahoudt. "Mijn advies aan Christian, behalve dat hij zich gedeisd moet houden, is dat hij niets moet doen, moet wachten en zien wat er gebeurt."

"Ik sta nog steeds in contact met hem. Het probleem is dat je veel vijanden maakt als je succesvol bent. Dit is daar een goed voorbeeld van. Ik hoop dat Christian zich rustig houdt en dat iemand met hem en de vrouw samen gaat zitten zodat het opgelost wordt."

Volgens Ecclestone is Horner een doelwit geworden sinds Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz is overleden. "Toen hij doodging, ontstond er een vacuüm. Verschillende individuen zijn toen op verschillende posities geschoven en zij zien kansen om allerlei soorten verhalen te verzinnen om hem pijn te doen, zodat ze hem eruit kunnen werken en ruimte voor zichzelf kunnen creëren. Ze willen hem er gewoon uit werken."

"Christian is verantwoordelijk voor de enorme successen en heeft het team en de sport veel goed gedaan", zo eindigt Ecclestone zijn verhaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China