Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ecclestone: "Wolff is Hamilton een beetje beu"

Voormalig Formule 1-opperhoofd Bernie Ecclestone denkt dat Mercedes-teambaas Toto Wolff Lewis Hamilton een beetje beu is en mogelijk zelfs met idee speelt hem te vervangen. Als Hamilton hem zelf tenminste niet voor is.

Lewis Hamilton staat momenteel zesde in het wereldkampioenschap Formule 1 en dat op behoorlijke achterstand van teamgenoot George Russell. Voormalig Formule 1-opperhoofd Bernie Eccelstone denkt er het zijne van. Hij ziet een andere Hamilton dan in voorgaande jaren en hij vermoedt dat dat ook Toto Wolff niet ontgaat. "Toto is Lewis een beetje beu", zo roept Ecclestone in gesprek met de Daily Mail . "Ik heb niet het idee dat hij (Hamilton, red.) zijn best doet, wel? Of misschien moeten we het anders formuleren. Hij lijkt er niet zo mee te zitten dat hij aan het verliezen is. En dat past niet bij hem. Hij is van nature juist heel competitief, maar hij neemt zijn verlies naar mijn idee nu te licht op." En niet alleen geeft Hamilton volgens Ecclestone weinig om zijn eigen presteren, ook dat wat er aan de andere kant van de garage gebeurt, laat Hamilton volgens de Brit koud: "Volgens mij helpt hij niet actief George Russell vooruit. Volgens mij doet hij sowieso niet zo heel veel. Ik denk dat het hem allemaal niet zo veel interesseert. Hij is niet langer bereid zoveel van zichzelf te investeren als voorheen."

Ecclestone verrast door Russell, of toch niet?

Maar ook zonder hulp van Hamilton, komt Russell heel goed uit de verf. Of zien we een vertekend beeld? "Ik heb nooit gedacht dat Russell heel goed was, maar nu doet hij het uitstekend. Ik ben wat dat betreft wel verrast. Of is het vooral zo dat Hamilton slecht presteert? Misschien is het een beetje van beiden." Ecclestone gelooft overigens niets van de vermeende rugklachten die Hamilton zou hebben door porpoising, iets waardoor hij maar moeizaam uit de auto kwam na de GP van Azerbeidzjan: "Grote onzin", aldus Ecclestone. "George is een stuk langer, dus als iemand rugklachten zou moeten hebben, dan is het Russell wel." Misschien dat Hamilton de eer aan zichzelf houdt en met nog één jaar op zijn huidige contract te gaan er de brui aan geeft: "Hij verkoopt zijn positie misschien aan Toto door te zeggen 'dit is wat ik verdiend zou hebben, dus geef me maar de helft'. Vervolgens kan Toto één van zijn magische deals sluiten, een vervanger minder geld bieden en die 20 miljoen pond incasseren." Overigens gaat Ecclestone er dus vanuit dat Wolff allang aan dat scenario gedacht heeft: "Niemand hoeft hem dat zo voor te houden, dat zal hij zelf al bedacht hebben."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024