Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Michael Schumacher

Echtgenote Schumacher: "We missen Michael, maar hij is bij ons"

Hoe gaat het vandaag de dag met Michael Schumacher? Het is iets dat vele fans zich hardop afvragen, nadat de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 in 2013 zwaar hersenletsel opliep tijdens een skivakantie. Vrouw Corinna Schumacher laat in de nog te releasen Netflix-documentaire 'Schumacher' iets meer los over de thuissituatie.

Michael Schumacher Mercedes
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Netflix lanceert op 15 september aanstaande de nieuwe documentaire 'Schumacher'. Daarin wordt stilgestaan bij de coureur Michael Schumacher, maar ook bij de persoon achter de coureur. Er werd gespeculeerd over de vraag of we middels die documentaire meer te weten zouden komen over hoe het werkelijk met de kampioen gaat, te meer omdat de familie nauw bij het project betrokken was. Helemaal onbesproken blijft het thema niet. Dat blijkt uit uitgeschreven passages uit de film.

Het is Michaels vrouw Corinna Schumacher die wat meer details prijsgeeft over hoe het leven er nu uitziet: "Natuurlijk mis ik Michael elke dag. Maar niet alleen ik mis hem: zijn kinderen, de familie, zijn vader, iedereen om hem heen mist hem", zo wordt Corinna Schumacher geciteerd door onder andere Racefans. "Iedereen mist hem, maar hij is hier bij ons. Het is anders, maar hij is hier en dat geeft ons allemaal kracht, zo zie ik dat", vervolgt ze, om vervolgens aan te geven dat de behandelingen van Schumacher doorgaan: "We zijn samen. We zijn samen thuis en ondergaan therapie."

"We doen er alles aan om Michael beter te maken en er zeker van te zijn dat hij zich prettig voelt en om er voor te zorgen dat hij deel uitmaakt van de familie, van de band die we onderling hebben. En wat het ook is, ik doe alles wat in mijn macht ligt. Dat doen we allemaal."

"We gaan als familie door op de manier die Michael prettig vond en nog steeds vindt. We gaan door met onze levens en 'privé is privé', zoals Michael altijd heeft aangegeven. Het is voor mij zeer belangrijk dat hij zijn leven privé kan blijven leiden. Michael heeft ons op dat vlak altijd beschermd, nu beschermen wij hem."

Ook zoon Mick Schumacher komt in de documentaire aan het woord en spreekt over een 'oneerlijke situatie': "Sinds het ongeluk hebben we niet meer het soort familiemomenten dat veel mensen met hun ouders zullen hebben, of in ieder geval in mindere mate en in mijn ogen is dat een beetje oneerlijk."

Schumacher, nu zelf Formule 1-coureur, had niets liever gewild dan die ervaringen te delen met zijn vader: "Ik denk dat mijn vader en ik elkaar op een andere manier zouden begrijpen, omdat we nu dezelfde taal van motorsport spreken. We zouden veel meer te bespreken hebben."

"Dat is misschien wel waar ik het meeste bij stilsta, bij de gedachte hoe cool dat zou zijn. Ik zou alles opgeven voor dat soort momenten met hem", aldus de Haas F1-coureur.

Ook interessant:

Succesvolle update Verstappen zorgt voor paniek bij Hamilton

Lewis Hamilton moet in de achtervolging op Max Verstappen. Hij was na de GP van Nederland eerlijk: Verstappen was te snel. Kan hij zijn gram halen in Monza? In de nieuwste RN365-podcast blikken Ruud Dimmers en Tom Coronel vooruit op de GP van Italië.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!

26 reacties

Viaplay
x
Verstappen reageert: "Hou dan gewoon je mond"