© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Eddie Jordan: 'Max Verstappen is veel te zwaar bestraft'

23 okt. 2017 11:25 Wanda Bisschop 1 reacties
Over de GP van Amerika wordt ongetwijfeld nog lang nagepraat. Niet zozeer vanwege de constructeurstitel voor Mercedes of de dominante zege van Lewis Hamilton. Het was namelijk opnieuw Max Verstappen die met een mooie inhaalrace de gemoederen na afloop flink bezighield.

Eddie Jordan uit twijfels over niveau van de wedstrijdleiding

Verstappen startte vanaf P16 maar vond met mooie inhaalacties al snel de aansluiting bij de top. Op een nieuw setje supersofts ging Verstappen er in de slotfase van de race nog eens goed voor zitten. Eerst hengelde hij Bottas binnen waarna ook Raikkonen in de laatste ronde het slachtoffer werd van zijn dadendrang.

Uitgerekend deze actie kwam Verstappen duur te staan. De wedstrijdleiding oordeelde namelijk dat het ongeoorloofd was en gaf hem vijf seconden straf. Hierdoor eindigde Verstappen uiteindelijk als vierde in plaats van derde.

Ook voormalig Formule 1 coureur Eddie Jordan die tegenwoordig werkzaam is als F1 analist was het niet eens met de wedstrijdleiding in Austin.

Aan Motorsport.com geeft hij zijn visie op het gebeuren.

"Er waren nog minimaal 50 andere momenten in de race waarbij een coureur van de baan ging en buiten de lijnen kwam. De wedstrijdleiding moet consequent zijn. Dat is in Austin helaas niet gebeurd. De straf voor Verstappen is te zwaar en het is ook belachelijk voor de fans. Ik wil dan ook weten waarom de stewards dit hebben gedaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen