Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eddie Jordan: 'Max Verstappen is veel te zwaar bestraft'

Over de GP van Amerika wordt ongetwijfeld nog lang nagepraat. Niet zozeer vanwege de constructeurstitel voor Mercedes of de dominante zege van Lewis Hamilton. Het was namelijk opnieuw Max Verstappen die met een mooie inhaalrace de gemoederen na afloop flink bezighield.

Verstappen startte vanaf P16 maar vond met mooie inhaalacties al snel de aansluiting bij de top. Op een nieuw setje supersofts ging Verstappen er in de slotfase van de race nog eens goed voor zitten. Eerst hengelde hij Bottas binnen waarna ook Raikkonen in de laatste ronde het slachtoffer werd van zijn dadendrang. Uitgerekend deze actie kwam Verstappen duur te staan. De wedstrijdleiding oordeelde namelijk dat het ongeoorloofd was en gaf hem vijf seconden straf. Hierdoor eindigde Verstappen uiteindelijk als vierde in plaats van derde.

Ook voormalig Formule 1 coureur Eddie Jordan die tegenwoordig werkzaam is als F1 analist was het niet eens met de wedstrijdleiding in Austin. Aan Motorsport.com geeft hij zijn visie op het gebeuren. "Er waren nog minimaal 50 andere momenten in de race waarbij een coureur van de baan ging en buiten de lijnen kwam. De wedstrijdleiding moet consequent zijn. Dat is in Austin helaas niet gebeurd. De straf voor Verstappen is te zwaar en het is ook belachelijk voor de fans. Ik wil dan ook weten waarom de stewards dit hebben gedaan."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'