Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eduard Nikolaev wint ook vierde etappe Dakar Rally

De vierde etappe van de Dakar Rally bij de trucks is een prooi geworden voor de Rus Eduard Nikolaev. De titelverdediger en torenhoog favoriet won de etappe uiteindelijk voor zijn voornaamste concurrent Federico Villagra.

De vierde etappe van de Dakar Rally bij de trucks werd een waar slagveld. Eduard Nikolaev kwam niet geheel verrassend als winnaar uit de bus en reed zijn concurrentie naar huis. De Argentijn Federico Villagra uit Team de Rooy kwam nog enigszins in de buurt, maar moest toch bijna een half uur toegeven op Nikolaev. Ook Martin Kolomy van Tatra bleef nog een beetje in het spoor, maar daarachter werd het lang stil. Uiteindelijk waren het Teruhito Sugawara en de Nederlander Gert Huzink die de top vijf compleet maakten, op een dik uur van de Rus Nikolaev.

Voor de Nederlanders verliep de vierde etappe niet zo best. Ton van Genugten verloor voor de tweede dag op rij veel tijd door schakelproblemen en duikelde in het algemeen klassement. Ook voor Martin van den Brink verliep de etappe niet best. Hij kampte met technische problemen en moest op sleeptouw worden genomen, waardoor hij veel tijd verloor. Maurik van den Heuvel wist te profiteren van de malaise en kwam als tiende binnen. De Nederlander steeg daardoor naar de zesde plaats in het algemeen klassement. Uitslag top 5 etappe 4 - Trucks: 1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 4h35m08s 2. Federico Villagra (Iveco) +0h27m57s 3. Martin Kolomy (Tatra) +0h38m49s 4. Teruhito Sugawara (Hino) +1h13m15s 5. Gert Huzink (Renault) +1h16m33s Uitslag top 5 na etappe 4 - Trucks: 1. Eduard Nikolaev (Kamaz) 12h22m27s 2. Federico Villagra (Iveco) +0h36m55s 3. Siarhei Viazovich (Maz) +2h22m23s 4. Martin Macik (Liaz) +2h22m57s 5. Teruhito Sugawara (Hino) +2h5634s

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen