Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Een fout van Perez inspireerde de slimme Leclerc: "Enige kans die ik had"

Nadat Charles Leclerc de overwinning van de Grand Prix van Las Vegas aan Max Verstappen voorbij zag gaan, deed de Monegask er alles aan om de tweede plek van Sergio Perez af te pakken. En met succes.

Perez Leclerc Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ondanks dat Charles Leclerc vanaf poleposition de GP van Las Vegas mocht aanvangen, verloor hij deze leidende positie al in de eerste bocht toen Max Verstappen hem aan de binnenkant inhaalde. Verstappen kreeg hier een straf van vijf seconden voor, maar wist de Grand Prix nog steeds als winnaar af te sluiten.

Leclerc kon wel het gevecht aangaan met de andere Red Bull-coureur, Sergio Perez. De Mexicaan had een teleurstellende kwalificatie op zaterdag, waarbij hij net als Lewis Hamilton het derde deel van de kwalificatie niet wist te halen. Hij mocht starten vanaf de elfde positie en ondanks dat hij zijn voorvleugel vroeg in de race al moest wisselen, wist Perez al snel terug te rijden richting de voorkant van het veld. In ronde 32 ging de Mexicaan de Ferrari van Leclerc voorbij en begon het stuivertje wisselen tussen de twee coureurs.

"Checo had eerder een klein foutje gemaakt"

De Monegask haalde uiteindelijk Perez in de laatste ronde van de race in, en ging er vandoor met de tweede plek. Na de race legde hij uit dat hij het gevoel had dat dit zijn enige kans was: "Toen ik er eenmaal voor ging, had ik er alle vertrouwen in dat het ging lukken", vertelde Leclerc aan de media, waaronder RacingNews365. "Het was eigenlijk de enige kans die ik had, en het was de enige plek waar je echt voor een inhaalactie kon gaan."

De inspiratie voor de inhaalactie kwam door een foutje van Perez, enkele ronden eerder, zo legt Leclerc uit: "Ik hield er ook rekening mee dat Checo een aantal ronden eerder een klein foutje had gemaakt in die bocht, dus ik wist dat hij een beetje voorzichtig was bij het remmen." Vervolgens bereidde de Ferrari-coureur de actie voor: "In de voorlaatste ronde begon ik de batterijen op te laden om me klaar te maken voor de laatste ronde, en dat lukte. Het was natuurlijk erg krap, maar ik was echt blij en heb genoten van het gevecht."

Valse start Las Vegas GP deed de Monegask pijn

Leclerc geeft tot slot ook nog commentaar op de valse start van het Grand Prix-weekend, waarbij de auto van collega Carlos Sainz werd beschadigd door een loszittende potdeksel, wat het F1-schema volledig op de schop gooide: "Ik ben vooral blij dat we dit weekend met een goed gevoel hebben afgesloten want het deed me pijn om de sport waar ik zo van houd zo'n slechte start te zien maken. Maar het feit dat we een geweldige race hebben gereden, maakt het denk ik goed en daar ben ik blij mee. Er valt niet veel te veranderen (aan het raceweekend, red.) behalve de tijden van de sessies", zo concludeert hij.

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen