Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Een Hollywoodster en vier andere onwaarschijnlijke Red Bull-testcoureurs

Als sinds Red Bull in 2005 op het Formule 1-toneel verscheen deed het de team dingen vaak anders dan de reeds gevestigde namen op de grid. De marketingmachine draaide sindsdien op volle toeren en wat werkt dan beter dan opmerkelijke namen als testcoureur in een Red Bull-bolide te zetten? Een overzicht van bijzondere, vaak eenmalige Red Bull-coureurs.

Tom Cruise

We dagen je uit een grotere Hollywood-actieheld aan te wijzen dan Tom Cruise. De man die erom bekend staat zijn eigen stunts te doen, stuntte behoorlijk toen hij in Amerika een Red Bull-demoauto aan de tand mocht voelen. Zijn mentor David Coulthard was zeer onder de indruk van wat Cruise liet zien. En eerlijk is eerlijk, de beelden tonen aan dat hij het bepaald niet rustig aan deed.

UyW8FdzH9dg

Lindsay Vonn

Lindsay Vonn mocht zich als top-alpineskister al jaren Red Bull-atleet noemen toen ze werd uitgenodigd om op de Red Bull Ring te testen met een Formule Renault 3.5-bolide. Ja, ze verremde zich voortdurend, maar vorig jaar vertelde ze doodleuk dat Red Bull haar een plekje in de opleiding met kansen op de Formule 1 had aangeboden. Hoewel ze twijfelde, bedankte voor de eer.

Marc Marquez

Het voordeel van een MotoGP-coureur in een Formule 1-auto zetten is dat hij bekend is met snelheid en de gevaren die aan motorsport kleven. Zo kon het zijn dat Marc Marquez het tempo op een volwassen wijze steeds verder wist op te voeren toen hij een niet af te slaan aanbod had gekregen om op de Red Bull Ring in een Red Bull (in Toro Rosso-kleuren) te stappen. Helmut Marko zou zelfs F1-potentie in hem zien, mits hij goed begeleid zou worden.

n2f5KwMtY8k

Sebastian Loeb

Sebastien Loeb, de meervoudig rallykampioen die in zou stappen voor de Grand Prix van Abu Dhabi. Aan het eind van de jaren '00 waren de geruchten groot en aanleiding daarvoor was een zeer geslaagde Red Bull-test. Niet met een jaren oude demo-auto, zoals vaak het geval is, maar gewoon met actueel materiaal. Net zoals Marquez bleef hij zijn eigen discipline trouw.

Adrian Newey

Red Bull-ontwerper Adrian Newey staat erom bekend graag zelf af en toe achter het stuur van een raceauto te stappen. Natuurlijk, hij is maar een amateur en het besturen van een Formule 1-auto is daarom alsnog een hele uitdaging. Toch kreeg hij de kans enkele door hem zelf ontworpen F1-auto's uit te proberen. En ja, hij gaf flink gas, tot verbijstering en de nodige angst van Christian Horner: "Het probleem is dat hij geen angst kent."

akrPl59qa0U

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'