Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

Eerder 'gesloten' deur naar topteam weer geopend voor Sainz: "Kan constructeurstitels winnen"

Toen duidelijk werd dat Carlos Sainz bij Ferrari moet vertrekken vanwege de komst van Lewis Hamilton, werd de Spanjaard al snel genoemd als een kandidaat voor het vrijgekomen Mercedes-stoeltje. En ja, dat is hij nog steeds, verklapt Mercedes-teambaas Toto Wolff.

XPB 1264501 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz moet nog altijd bekendmaken waar in de Formule 1 hij volgend jaar gaat rijden. Alpine? Stake F1/Audi? Williams? Allemaal willen ze Carlos Sainz maar wat graag hebben. Er is echter nog een vierde team dat de deur voor Sainz nooit echt helemaal in het slot heeft gegooid, hoewel het daar toch echt wel op leek: Mercedes.

Ja, Toto Wolff flirt met Max Verstappen en ja, Wolff is van plan om in ieder geval op enig moment Andrea Kimi Antonelli in de Mercedes te lepelen, maar aan beide scenario's kleven grote 'maren'. Verstappen lijkt immers toch echt bij Red Bull te blijven, in ieder geval in 2025, terwijl Antonelli echt wel een risico vormt als hij zó jong in een topstoeltje gezet wordt.

En dus wil Wolff een ervaren, beschikbare kracht als Sainz in dit stadium niet uitsluiten en dat weet Sainz ook, zo laat de Oostenrijker optekenen in gesprek met het Spaanse Mundo Deportivo . Dat wordt duidelijk als hem gevraagd wordt 'waarom hij niet 'gewoon' Sainz voor 2 jaar in de Mercedes zet, om Antonelli 2 jaar te laten rijpen bij Williams'.

"Er is geen pasklaar antwoord op die vraag. We hebben onze poule met namen waarmee we in de toekomst graag samen willen werken danig teruggebracht. We willen een besluit nemen met het oog op de komende 5 tot 6 zes jaar. Kimi en George (Russell, red.) zijn al heel lang juniorcoureurs van ons en dat is iets wat ik koester."

"Maar dat gezegd hebbende, weet je dat je in Carlos een zekerheidje in huis haalt. Carlos is iemand die, als de auto goed is, kan helpen een constructeurstitel binnen te slepen als het kampioenschap spannend wordt. Er zijn dan ook veel argumenten die in zijn voordeel spreken."

Wolff wacht het liefst zo lang mogelijk af en geeft dat ook eerlijk toe, ook al weet hij dat Sainz zich die luxe waarschijnlijk niet kan permitteren: "Ik houd alle opties graag zo lang mogelijk open. Daarbij heb ik ook tegen Carlos gezegd dat ik niet weet of hij wel zo lang kan wachten als ik zou willen."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership