Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerlijke Alonso: 'Vandoorne was gewoon sneller in Maleisië'

Na een moeizame start bij McLaren laat Stoffel Vandoorne zien dat hij uit het juiste racehout is gesneden. In Maleisië was hij tijdens de kwalificatie en de race sneller dan Fernando Alonso.

De Spanjaard hard er naderhand geen moeite mee om toe te geven dat hij ruim verslagen was door zijn teamgenoot. Vandoorne finishte op een mooie zevende plaats, terwijl Alonso pas als elfde over de finish kwam. " Stoffel presteerde gewoon beter. Hij was uitstekend onderweg en haalde het maximale uit de auto in de kwalificatie. Daarin was hij anderhalve tiende sneller, maar dat leverde hem een aantal posities op ten opzichte van mij."

In het middenveld is het dringen voor de posities rondom de tiende plaats. Bij de start van de race lukte het Alonso niet om posities te winnen. In zijn eerste stint kwam hij klem te zitten achter zijn concurrenten. " Dit had grote invloed op mijn race, want ik kwam klem te zitten in een treintje. Maleisië was zeker niet mijn beste race en Stoffel was gewoon beter dat weekend."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden