Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerlijke Bottas: 'Crash was volledig mijn fout'

Valtteri Bottas steekt over de oorzaak van zijn harde klapper in de kwalificatie zijn hand in eigen boezem. Hij kwam te ver op de nog natte kerbstones en dat was dat.

Valtteri Bottas had in Australië de twijfelachtige eer de eerste crash van het jaar op zijn naam te schrijven. In bocht twee verloor hij de controle over zijn W09, waarna hij hard in de muur klapte. "Helemaal mijn eigen fout" , zo geeft Bottas in gesprek met Ziggo Sport toe. Ik nam bocht één iets ruimer, waardoor ik meer kerbstones meepakte bij het uitkomen van de bocht. Deze waren echter nog nat en dat verraste me.'

" Ik ben wel eens beter aan een seizoen begonnen" , verzucht Bottas, die nog niet weet wat het plan is voor morgen. "Ik heb nog niet de kans gehad met het team te spreken, dus ik weet nog niet of we bijvoorbeeld vanuit de pits zullen starten. We geven echter nog niet op. De auto is goed, dus ik zal alles geven morgen." "Inhalen is niet heel makkelijk hier in Albert Park, maar misschien helpt het dat er een derde DRS-zone is. Het wordt lastig morgen, maar we gaan alles eruit halen wat erin zit."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"