Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerlijke Vettel: "Ferrari kwam er niet aan te pas"

Sebastian Vettel en Ferrari werden voorafgaand aan het Singaporese Grand Prix-weekend beschouwd als de grote favorieten, maar die rol konden ze niet waarmaken. Vettel moest genoegen nemen met de derde plaats, nadat hij op waarde was geklopt.

Sebastian Vettel is na afloop van de race de eerste om toe te geven dat Ferrari er niet aan te pas kwam: "We waren niet snel genoeg vandaag. We probeerden een agressieve strategie, maar dat bracht ons niet waar we op hoopten", zo laat Vettel in gesprek met David Coulthard weten.

"Na die eerste pitstop reden wij een andere race dan de jongens aan kop die op andere banden stonden. Ik was er niet van overtuigd dat de ultrasofts het zouden houden tot aan de streep, maar een extra pitstop was nooit een optie. Het was dus vooral zaak om de auto over de streep te brengen." Als David Coulthard vraagt hoe hij zijn eigen titelkansen na deze race inschat, draait de Duitser enigszins om de hete brei heen: Dit hielp natuurlijk niet. We hadden vandaag geen kans door de manier waarop we raceten, maar zoals ik eerder al schetste, we kunnen alleen van onszelf verliezen. Vandaag hebben we in ieder geval niet het maximale uit ons pakket gehaald."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden