© Renault F1

Nieuwsoverzicht

Eerste contact Sainz en McLaren werd gelegd op de golfbaan

21 sep. 2018 15:45 René Oudman 0 reacties
Het Renault-geelzwart wordt door Carlos Sainz na dit seizoen verruild voor het McLaren-oranje. De 24-jarige Spanjaard neemt de plaats in van Fernando Alonso, die heeft besloten dat het genoeg is voor wat betreft zijn Formule 1-loopbaan. Sainz geeft toe dat het contact met McLaren er al lang was.

In een lang interview met Formula1.com vertelt Sainz dat McLaren-teambaas Zak Brown en hij hun eerste contact legden op de golfbaan. "Ik heb al heel wat potjes met hem gespeeld", verklapt de voormalig teamgenoot van Max Verstappen.

"Zodoende hebben we een relatie opgebouwd en zodoende kwam ik ook in contact met McLaren. We hebben een aantal prachtige wedstrijden gespeeld", knipoogt Sainz, "ik ben in de tussentijd een stukje beter geworden. Na elke golfwedstrijd hebben we elkaar beloofd om in contact te blijven en dankzij die golfwedstrijden word ik binnenkort een van zijn rijders."

"Carlos en ik konden het gelijk goed met elkaar vinden", kijkt Brown voor hetzelfde medium als zijn toekomstig rijder terug. "Wij willen de juiste dynamiek zien te vinden binnen het team en Carlos is een grappige, intelligente jongen. Hij vraagt de juiste dingen en de intensiteit is altijd even hoog. Dat is wat sterrijders moeten hebben."

Sainz krijgt volgend jaar bij McLaren gezelschap van een debutant. De nu 18-jarige Lando Norris, die 19 jaar oud zal zijn als het seizoen van start gaat, mag zijn opwachting maken in de tweede McLaren.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen