Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Daniel Ricciardo

Eerste F1-team meldt zich voorzichtig voor Ricciardo: "Maar weten niet wat hij wil"

Daniel Ricciardo is van harte welkom voor een Amerikaans bakkie koffie bij Haas F1. Guenther Steiner bevestigt interesse te hebben in de Australiër, maar wil eerst even rustig aankijken hoe zaken zich zullen ontvouwen.

Ricciardo Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo zit zonder contract en daarmee zonder F1-stoeltje voor volgend jaar. Hij heeft zelf aangegeven zich in eerste instantie primair op de Formule 1 te willen concentreren. Door het beperkte aantal vrije stoeltjes werd Ricciardo al snel in verband met zowel Haas F1 als Williams.

Teambaas van eerstgenoemde team, Guenther Steiner, geeft bij Sky Sports aan zeker open te staan voor gesprekken met Ricciardo: "In mijn positie zal ik met iedereen moeten spreken, maar tot op heden sprak ik Daniel nog niet. Ik denk dat we wachten tot na dit weekend om dan te kijken of hij alles al heeft laten bezinken en om na te gaan wat hij wil. Daar heb ik op dit moment geen idee van."

Is er dan überhaupt een stoeltje vrij bij Haas F1: "Ja, er is een zitje vrij", bevestigt Steiner. "We weten niet wie we daar in gaan zetten. We hebben er op dit moment al een coureur in zitten en het kan ook zomaar zo zijn dat hij dat stoeltje behoudt", vervolgt hij, natuurlijk doelend op Mick Schumacher. Kevin Magnussen heeft immers al een contract voor 2023.

De toekomst van Schumacher bij Haas F1 is dus niet zeker. Gevraagd of Schumacher in zwaar weer verkeert, antwoordt hij half ontkennend: "Zo zou ik het niet willen noemen. We moeten gewoon om ons heen kijken om na te gaan wat het beste is voor het team."

"Mick heeft het in Canada, Oostenrijk en Engeland goed gedaan, maar er volgen nog enkele races waarin we zijn prestaties zullen monitoren om vervolgens een beslissing te nemen."

Ook interessant:

Ben jij sneller dan een F1-team? Speel de pitstop challenge en win vette prijzen!

Een F1-team wisselt in een slordige twee seconden vier banden. Hoe snel ben jij? En ben je sneller dan jouw vrienden? Check het nu!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend