Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

Eerste MotoGP-overwinning voor Quartararo, harde crash Marquez

Fabio Quartararo heeft op het circuit van Jerez de la Frontera zijn eerste MotoGP-race gewonnen. De Fransman wist Yamaha-merkgenoot Maverick Vinales achter zich te houden, Jack Miller eindigde op zijn Ducati als derde. Marc Marquez begon sterk aan de race, maar ging als leider de fout in en verloor zodoende kostbare tijd, na een sensationele comeback kwam hij uiteindelijk hard ten val toen hij in gevecht om de tweede plek.

Quartararo jerez 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © MotoGP.com

De eerste MotoGP-race van het jaar is gewonnen door Fabio Quartararo. Het Franse talent pakte op zaterdag de poleposition en reed zondag naar zijn eerste Grand Prix-overwinning in de MotoGP-klasse. Achter hem eindigde Maverick Vinales op zijn Yamaha als tweede, nipt voor Andrea Dovizioso die derde werd. Marc Marquez maakte in de openingsfase een fout toen hij aan de leiding lag, de achtvoudig wereldkampioen vocht zich later echter knap terug naar derde plek toen het wederom mis ging. Deze keer kwam de Spanjaard echter keihard ten val.

De achtvoudig wereldkampioen nam in de eerste ronden van de race direct de leiding over van Vinales, maar maakte al snel een fout in bocht vier. Zoals altijd wist de Spanjaard de motor op spectaculaire wijze onder controle te houden waardoor hij zijn race alsnog kon vervolgen. Hij verloor veel tijd, maar vocht zich terug naar de strijd om de tweede plek. Daar ging hij wederom de fout in en werd hij keihard van zijn motor geslingerd. Naar omstandigheden lijkt Marquez het goed te maken, ondanks dat hij later werd afgevoerd met de ziekenwagen.

Vooraan reed Quartararo een onwijs sterke race. Het 21-jarige talent blonk vorig jaar nog uit in het behalen van polepositions, maar dit jaar sloeg hij tijdens de eerste race van het seizoen direct toe door zijn eerste overwinning in de koningsklasse van de motorsport te boeken. De pupil van Petronas Yamaha-teambaas Wilco Zeelenberg bouwde zijn race rustig op en verschalkte uiteindelijk Vinales in de strijd om de eerste plek. Daarna reed hij de race in zijn eigen pace perfect uit.

Achter hem waren er mooie gevechten om de tweede en derde plek. Doordat Marquez ten val kwam, werd Vinales vrij eenvoudig tweede, maar achter hem was het Dovizioso die in het slotstuk van de race zijn merkgenoot Miller alsnog wist te verslaan. Ver achter deze gevechten bevond Valentino Rossi zich op de tiende plek. De negenvoudig wereldkampioen had een zware middag en viel uiteindelijk uit door motorische problemen.

Volgende week staat de tweede race van het seizoen op het programma, ook deze race zal verreden worden op het circuit van Jerez de la Frontera.

Uitslag MotoGP-race Jerez de la Frontera 2020

Plaats Coureur Merk
1. Fabio Quartararo Yamaha
2. Maverick Vinales Yamaha
3. Andrea Dovizioso Ducati
4. Jack Miller Ducati
5. Franco Morbidelli Yamaha

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"