Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Eerste motorgerelateerde gridstraf van 2019 voor Giovinazzi

Op de fan- en mediadag voor de Grand Prix van Azerbeidzjan is er slecht nieuws naar buiten gekomen voor Alfa Romeo Racing. Het team beschikt in Bakoe over een nieuw elektronicacontrolesysteem en heeft het apparaat in de wagens van zowel Kimi Raikkonen als Antonio Giovinazzi geplaatst. De Italiaan had er in de eerste drie Grands Prix van het jaar echter al twee gebruikt.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo Racing

Volgens de letter der Formule 1-wet mag een coureur slechts twee CE's per seizoen gebruiken en zodoende is Giovinazzi de eerste rijder in 2019 die de motorreglementen overtreedt. De 25-jarige Italiaan krijgt daarom een flinke gridstraf aan zijn broek.

Giovinazzi zal tien plaatsen in moeten leveren op de startgrid van het Baku City Circuit en vertrekt daardoor hoogstwaarschijnlijk als allerlaatste. De GP2-vicekampioen van 2016 kan de twintigste plaats enkel vermijden als hij zich als negende (of beter) kwalificeert, en/of als een andere rijder meerdere gridstraffen krijgt opgelegd.

Raikkonen staat, evenals alle andere rijders die gebruik maken van een Ferrari-CE, op scherp. Ieder van de vijf coureurs met Ferrari-power heeft een tweede CE en wordt dus bij plaatsing van een nieuw elektronicacontrolesysteem beboet met een gridstraf.

Toro Rosso-coureurs Daniil Kvyat en Alexander Albon moeten eveneens vrezen voor een gridstraf op korte termijn. Het tweetal laat voor de GP van Azerbeidzjan een nieuwe interne verbrandingsmotor installeren, een onderdeel wat door beide rijders in de voorgaande races al tweemaal was gebruikt.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam