Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Renault F1

Eerste podium Renault smaakt naar meer voor trotse Abiteboul

Daniel Ricciardo pakte op de Nurburgring de eerste podiumplek voor Renault sinds de terugkeer in de sport van het team in 2016. Daarmee werd de Australiër, maar ook de rest van het team uitbetaald voor de stijgende lijn die men dit jaar doormaakt. Cyril Abiteboul heeft er dan ook vertrouwen in dat het team in de toekomst vaker mee zal strijden om de podiumplekken.

Abiteboul 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Tegenover onder andere RacingNews365 laat Cyril Abiteboul weten dat hij zeer blij is met de podiumplek van Daniel Ricciardo en dat het podium vertrouwen geeft voor de toekomst: "Ik voel me natuurlijk geweldig na de eerste podiumplek van het seizoen, al kunnen we het helaas niet zo vieren zoals we dat zouden willen doen. De coronaregels zijn namelijk nog altijd van kracht. Toch genieten we van dit uitstekende resultaat en denk ik dat deze podiumplek laat zien dat we op de goede weg zijn."

"We willen in de toekomst namelijk vooraan meestrijden, we hopen dan wekelijks voor het podium te kunnen gaan. Al besef ik me ook dat we daarvoor nog een weg hebben af te leggen. Wanneer men me vraagt naar wat we tekort komen op dit moment, dan is dat natuurlijk snelheid. We verliezen namelijk nog behoorlijk wat tijd op Red Bull en Mercedes. Zij zijn op dit moment nog altijd ruim sneller, maar toch hebben we dit jaar een grote stap vooruit gemaakt."

Volgens de sympathieke Fransman is Renault vooral tevreden over het feit dat ze een all round-bolide hebben ontwikkeld dit jaar. "Je ziet dat we sinds de testdagen in Barcelona weer een stap vooruit hebben gemaakt en dat we daarna eigenlijk op ieder circuit goed voor de dag komen. Dat betekent dat we een allround wagen hebben en dat is natuurlijk goed nieuws met het oog op de toekomst. We zitten in de sport om vooraan mee te strijden en daarvoor zullen we op ieder vlak goed moeten presteren."

Abiteboul is zich er echter van bewust dat men nog niet achterover kan gaan leunen. "Zoals gezegd hebben we nog een stap te maken als we het gat met de topteams willen dichten. Een resultaat als dat van vandaag helpt echter mee om nog gemotiveerder te werk te gaan en dat zullen we dan ook zeker doen."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP van de Eifel 2020 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt