Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste pole levert Leclerc geen zege op: "Red Bull heeft bovenhand in de race"

Charles Leclerc moest genoegen nemen met P2 bij de sprintrace van de GP van Azerbeidzjan. De Ferrari-coureur startte van poleposition, maar kon de achter hem gestarte Sergio Perez niet weerhouden van de zege. Leclerc slaagde er wel in om Max Verstappen en zijn gehavende Red Bull achter zich te houden.

Dankzij één goede ronde in Q3 van de Sprint Shootout eiste Charles Leclerc zijn tweede poleposition van dit weekend op. Zondag start hij ook van P1 bij de GP. Maar het realisme over prestaties in de race was er al voor de sprintrace. De Red Bulls achter zich houden, zou een hele prestatie worden. De Ferrari presteert uitstekend over één ronde, maar tijdens de race is het verschil met Red Bull aanzienlijk. En dat bleek ook in de sprintrace. Perez haalde Leclerc halverwege de sprint in op het stratencircuit van Bakoe en de Ferrari-coureur slaagde erin om Verstappen wel achter zich te houden, mede omdat er een enorm gat in de zijkant van de wagen van de Nederlander zat na diens botsing met George Russell. Over de verwachtingen voor zondag is Leclerc dan ook realistisch. "We kunnen de wagen niet veranderen. Dit bevestigde wat we al dachten, de Red Bulls hebben de bovenhand in de race", vertelt Leclerc direct na de race.

Opsteker

Dat hij nu al wel in het spoor kan blijven bij Red Bull, dat vindt Leclerc een mooie opsteker. "We moeten niet vergeten hoever we achterlagen qua racepace, twee races terug. We hebben een stap vooruit gezet, maar zijn nog steeds niet waar we willen zijn. Maar zoals ik al gezegd heb, als winnen niet mogelijk is, moeten we zoveel mogelijk punten pakken", aldus Leclerc die met zijn P2 7 punten bij kan schrijven. Helemaal kansloos voor een overwinning op zondag ziet hij zichzelf niet. "Vandaag was niet veel meer mogelijk. lk ben tevreden met de tweede plek. Zondag gaan we weer voor de winst, hoewel de Red Bulls sneller lijken." Dat bleek ook toen hij gepasseerd werd in bocht 1 door Perez. Een inhaalactie zonder slag of stoot. "Ik vocht niet teveel met 'Checo' omdat ik de banden wilde heel houden, ik wist dat dit ons zwakke punt was. Ik probeerde binnen de DRS van 'Checo' te blijven zodat hij me een 'tow' kon geven op het rechte stuk. Dat was echter niet genoeg. We verloren wat tegen het einde van de race, met de slijtage van de banden. Laten we zien wat er op zondag mogelijk is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"