Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Antonio Giovinazzi

Eerste punt kost Giovinazzi een pluk haar: "Maar ik ben heel blij met het punt"

De eerste puntenfinish van Antonio Giovinazzi bleef niet zonder gevolgen: door een interne afspraak moest er een schaar in zijn Italiaanse haar.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alfa Romeo

In 2017 reed Antonio Giovinazzi zijn eerste F1-races, toen nog als invaller voor de geblesseerde Pascal Wehrlein bij Sauber. Sinds dit jaar is hij vaste coureur bij het team dat inmiddels als Alfa Romeo door het leven gaat. Zijn seizoensstart was zeer wisselvallig, waarbij de teller na acht races nog altijd op nul punten stond. De Italiaan bracht daar tijdens de Oostenrijkse Grand Prix verandering in, door zijn eerste WK-punt te scoren met een tiende plaats.

"Ik ben zo blij met mijn eerste punt, het is een geweldig gevoel en een last die van mijn schouders valt. Dit was het maximaal haalbare en het is top dat we met twee auto’s in de top tien finishten. De kwalificatie verliep al positief, maar de race was een stuk zwaarder. Perez zat de gehele race vlak achter me en wist me goed onder druk te zetten."

"Ik wilde dit punt zo graag, dit is eindelijk loon voor hard werken en we moeten nu vooruit kijken. Het team en ik zitten echter op de juiste weg."

De Italiaanse coureur moest echter wel nog een opmerkelijke prijs betalen voor dit eerste punt. Afspraak was dat teambaas Frederic Vasseur een pluk van zijn lange lokken mocht afknippen bij het behalen van zijn eerste puntenfinish. Dat daad bij het woord werd gevoegd, maakte hem iets minder blij, getuige onderstaande Instagram-video van dit voorval.

3 reacties