Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Eerste reactie Horner op aantijgingen grensoverschrijdend gedrag

Red Bull staat aan de vooravond van haar 20e seizoen in de Formule 1 met als aftrap de presentatie van de RB20 donderdagavond. Maar het team start niet zo rustig zoals gehoopt, want het moederbedrijf is een onderzoek gestart naar teambaas Christian Horner vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag.

Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Christian Horner is al vanaf het begin betrokken bij het Formule 1-team van Red Bull in 2005 en is nog steeds teambaas van het team van coureurs Max Verstappen en Sergio Perez. Waar normaal gesproken alles zo onder controle lijkt te zijn bij Red Bull, is dat nu even niet het geval. Want anderhalve week geleden werd bekend dat moederbedrijf Red Bull een onderzoek was gestart naar de teambaas van het Formule 1-team.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een externe partij. Totdat de resultaten van het onderzoek er zijn, zal Horner gewoon de teambaas van Red Bull blijven. In die hoedanigheid was hij ook donderdagavond aanwezig bij de launch van de RB20. Hebben de speculaties rondom zijn persoon voor afleiding gezorgd? "Het is natuurlijk onvermijdelijk dat er afleiding is geweest", zo zegt Horner tegen de aanwezige media, waaronder RacingNews365. "Maar het team is erg hecht en iedereen is gefocust op het komende seizoen. Dus het is eigenlijk de normale gang van zaken geweest", zo vertelt de Brit.

'Hopelijk wordt het in de nabije toekomst afgerond'

"Mijn persoonlijke focus ligt op het komende seizoen. Het is natuurlijk normaal dat er een onderzoek loopt waar ik uiteraard volledig aan meewerk. Dat speelt zich af op de achtergrond, terwijl ik me voorbereid op het komende seizoen", aldus Horner. "Er zijn enkele beschuldigingen die ik volledig ontken en dat proces zal zijn beloop hebben. Daar kan ik geen commentaar op geven, behalve dat het een privéproces van het team is. En hopelijk wordt het in de nabije toekomst afgerond."

Voelt Horner nog wel de steun, ook vanuit het moederbedrijf van Red Bull in Oostenrijk? "Ik heb enorm veel steun gehad vanuit het team. De aandeelhouders hebben me enorm gesteund." Ook vanuit zijn familie krijgt hij veel support. "Ik heb een erg behulpzame familie, een erg behulpzame vrouw. Ik heb me gefocust op mijn werk", zo vertelt de teambaas van Red Bull.

Maar zal dit alles het team beïnvloeden? "Ik denk dat het team zich klaarmaakt voor het komende seizoen en we zijn in een goede vorm. We zijn volledig gefocust om te gaan racen en kijken ernaar uit om volgende week in Bahrein te zijn om de RB20 in actie te zien", aldus de teambaas.

Ook interessant:

Red Bull boezemt concurrentie angst in met radicale F1-bolide

Red Bull maakte veel tongen los met de presentatie van de nieuwe RB20, want Max Verstappen gaat met een zeer radicaal concept zijn wereldtitel verdedigen. RacingNews365 neemt in de onderstaande video alle ins en outs van de bolide met je door.

Alles over de nieuwe Red Bull RB20 van Verstappen RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China