© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Eerste rij kleurt voor het eerst sinds 2013 weer Red Bull-blauw

28 okt. 2018 13:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen mocht dan niet tevreden zijn met zijn kwalificatie, bij Red Bull zal men dat zeker wel zijn. Met Daniel Ricciardo op poleposition en de Nederlander op P2 bezet de Brits-Oostenrijkse formatie de volledige eerste startrij, en dat was al even niet voorgekomen.

Voor de laatste keer dat Red Bull, wat toch wordt beschouwd als een absoluut topteam, de volledige eerste startrij blauw kleurde, moet we heel wat jaartjes teruggaan in de tijd. In 2013 was het de huidige Ferrari-coureur Sebastian Vettel die de poleposition pakte in de Verenigde Staten.

Op de startgrid werd de Duitser geflankeerd door teamgenoot Mark Webber. Het gat naar de nummer drie, Romain Grosjean in de Lotus-Renault, bedroeg in de kwalificatie liefst zeven tienden van een seconde. Hetzelfde drietal zou ook het podium een dag later bezetten, met Grosjean op P2 en Webber op P3.

Voor een dubbel podium zal Red Bull in Mexico maar wat graag willen tekenen, zolang het hoogste treetje daarbij ook bezet wordt. Voor Daniel Ricciardo zou het zijn derde overwinning van het seizoen zijn, voor Max Verstappen na zijn overwinning in Oostenrijk zijn tweede.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen