Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste rij kleurt voor het eerst sinds 2013 weer Red Bull-blauw

Max Verstappen mocht dan niet tevreden zijn met zijn kwalificatie, bij Red Bull zal men dat zeker wel zijn. Met Daniel Ricciardo op poleposition en de Nederlander op P2 bezet de Brits-Oostenrijkse formatie de volledige eerste startrij, en dat was al even niet voorgekomen.

Voor de laatste keer dat Red Bull, wat toch wordt beschouwd als een absoluut topteam, de volledige eerste startrij blauw kleurde, moet we heel wat jaartjes teruggaan in de tijd. In 2013 was het de huidige Ferrari-coureur Sebastian Vettel die de poleposition pakte in de Verenigde Staten.

Op de startgrid werd de Duitser geflankeerd door teamgenoot Mark Webber. Het gat naar de nummer drie, Romain Grosjean in de Lotus-Renault, bedroeg in de kwalificatie liefst zeven tienden van een seconde. Hetzelfde drietal zou ook het podium een dag later bezetten, met Grosjean op P2 en Webber op P3. Voor een dubbel podium zal Red Bull in Mexico maar wat graag willen tekenen, zolang het hoogste treetje daarbij ook bezet wordt. Voor Daniel Ricciardo zou het zijn derde overwinning van het seizoen zijn, voor Max Verstappen na zijn overwinning in Oostenrijk zijn tweede.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie