Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Eerste team meldt zich voor De Vries in aanloop naar nieuw seizoen

Nu Nyck de Vries werkloos is, moet hij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het eerste team zou de jacht op de handtekening van de Nederlander al hebben geopend.

De Vries Austria
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een week geleden werd Nyck de Vries de deur gewezen bij AlphaTauri. De eerste geruchten over een terugkeer in de autosport komen nu al op gang. Vanuit de Formule E-klasse, waar De Vries in 2021 wereldkampioen werd, wordt er interesse in hem getoond.

Het Formule E-team van Nissan zou haar zinnen namelijk hebben gezet op de komst van De Vries, zo meldt The Race. Norman Nato, huidig coureur, zou al te horen hebben gekregen dat hij een andere werkgever moet gaan zoeken na dit seizoen.

De Vries zou echter niet de enige gegadigde zijn. Ook Oliver Rowland, net als Nyck een oudgediende in de Formule E-klasse, zou in beeld zijn bij de Japanse autofabrikant. "Nyck is een van de coureurs die we in de gaten houden. Iedereen in de Formule E denkt waarschijnlijk aan hem als optie, maar ik kan niets bevestigen", zo liet Tommaso Volpe, de teambaas van Nissan weten. Volgens het medium zouden de eerste gesprekken al plaats hebben gevonden tussen Nissan en De Vries.

Daarnaast zou Maserati, het team waar hij mogelijk zou gaan racen als hij niet de stap naar F1 had gemaakt, ook interesse hebben getoond in de diensten van Nyck.

Ook interessant:

Niemand gaat Verstappen een duimbreed in de weg leggen in Hongarije

De Vries is zijn zitje in de Formule 1 kwijt, terwijl Perez voorafgaand aan de GP van Hongarije op scherp staat. En wat moeten we verwachten van Ricciardo op de Hungaroring? Dat en nog veel meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast, hieronder te beluisteren!

Praat mee!

Viaplay
x
Andretti Deelt klap uit aan F1 met aantrekken technisch kopstuk