Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste tekenen van leven van Masi: "Hij is aangeslagen, maar toont veerkracht"

Daar waar Lewis Hamilton twee maanden na de Grand Prix van Abu Dhabi weer van zich liet horen, zo heeft Michael Masi in het openbaar nog geen tekenen van leven vertoond. Wel staat hij in contact met vrienden, waarvan er een een boekje open heeft gedaan over de voormalig Formule 1-wedstrijdleider.

Michael Masi was bij vele Formule 1-fans plots een persona non grata na de Grand Prix van Abu Dhabi. Op social media werd hij aan de schandpaal gehangen en uiteindelijk kreeg hij van de FIA ook een nieuwe rol toegewezen. Het waren een paar 'kronkelige' maanden voor Masi, zo vertelt Eugene Arocca, de CEO van Motorsport Australia tegen Speedcafe . "Hij is een persoonlijke vriend, die ik al zo lang ik bij de autosport betrokken ben, ken. We zijn goede vrienden geworden." "Het is echt teleurstellend en heftig geweest om te zien wat er is gebeurd. Ik kan niet namens Michael spreken, maar het lastige van dit incident, laten we het zo noemen, dat zich eind vorig jaar heeft voorgedaan, is dat het niet goed is voor je mentale gesteldheid."

Masi aangeslagen, maar toont veerkracht

Arocca laat weten dat hij contact heeft gehad met zijn goede vriend en dat Masi het zwaar heeft, maar ook veel veerkracht toont. "Het zijn twee lastige maanden geweest vol discussie, debat en kritiek. Dan moet je een behoorlijke dikke huid hebben om dat allemaal te kunnen weerstaan en er aan de andere kant weer goed uit te komen." "Ik heb met hem berichten uitgewisseld toen het nieuws (dat hij zijn functie als wedstrijdleider verloor, red.) naar buiten kwam en hij was duidelijk aangeslagen. Gebaseerd op zijn reactie moet ik zeggen dat hij een man is met veel veerkracht." Volgens Arocca staan de beste stuurlui echter vaak aan wal. "Hij toonde zich een sterke leider met zijn besluiten en in tegenstelling tot vele anderen is hij al vele, vele jaren betrokken bij het besturen en managen van de autosport." "Hij heeft een lange historie en een uitgebreide achtergrond in de autosport. Hij heeft het inzicht, is intelligent en in staat om belangrijke beslissingen te nemen. Dat is iets wat de mensen in het debat zijn vergeten." "Het is makkelijk om vanaf de zijkant kritiek te geven. Anderen zouden zijn verlamd in dezelfde situatie. Hij maakte de beslissing. Dat is een karaktereigenschap van een sterke leider", aldus de CEO van de Australische motorsportbond, die meteen de deur op een kier zet voor Masi. "Zijn talent mag niet verspild worden en wij willen graag gebruik maken van zijn kennis op elk niveau."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"