Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Eerste thuis Grand Prix wordt zeer bijzonder voor Stoffel Vandoorne

De Grand Prix van België vormt voor Stoffel Vandoorne zijn thuisrace. Voor het eerst rijdt hij in de F1 voor tienduizenden fans. Een zeer bijzonder moment voor de McLaren-coureur die hoopt dat hij een goed tweede deel van het seizoen krijgt.

Een thuisrace is altijd erg bijzonder en Stoffel Vandoorne mag het dit weekend voor het eerst ervaren als Formule 1 coureur. De Belg kijkt dan ook erg uit naar de race op Spa-Francorchamps. " Ik kijk er al tijden naar uit om mijn eerste thuis GP te rijden. Het is voor iedere rijder fantastisch om zijn thuisrace te rijden. Het wordt een speciaal weekend met de steun van mijn fans, familie en vrienden." " Na een intensief half jaar was het fijn om te genieten van de vakantie, maar ik wilde al snel weer terug in de auto. Vakantie geeft je een mooi moment om terug te kijken naar de afgelopen maanden en te analyseren wat er goed en minder goed ging. Ik heb hard getraind om nog sterker te zijn op Spa en in de rest van het seizoen."

De overstap naar de Formule 1 viel Stoffel Vandoorne zwaarder dan verwacht. Mede door de problemen met de Honda krachtbron liep hij veel tijd op de baan mis, waardoor hij langer nodig had om gewend te raken aan de MCL32. " De start van het seizoen was erg uitdagend. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team. We hadden diverse proberen waardoor we minder kilometers konden maken. Voor mij betekende dit dat ik meer tijd nodig had om vertrouwd te raken met de auto. Gelukkig hebben we de afgelopen tijd de resultaten gezien van ons harde werk." " Alles gaat de laatste tijd erg goed. We hebben een goede stap gemaakt en zijn blij met de progressie. Er is nog een behoorlijke marge om onszelf te verbeteren en er komen nog diverse upgrades aan. Ik ben daarom optimistisch voor de komende races."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi