Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Azerbeidzjan 2019

Eerste vrije training GP Azerbeidzjan afgelast na bizar incident

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft welgeteld twaalf minuten geduurd. Na een bizar incident, waarbij Williams-coureur George Russell over een losgekomen putdeksel reed en de onderkant van zijn wagen aan gruzelementen zag gaan, besloot de wedstrijdleiding de training te staken en deze niet te hervatten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens zijn tweede ronde op het Baku City Circuit, even na de klok van enen in de middag, kwam Russell op het achterste rechte stuk op volle vaart een losse putdeksel tegen. De 21-jarige Brit had er uiteraard geen weet van dat het ding niet goed vastzat, waardoor hij er recht overheen reed. Door de zuigkracht van de moderne Formule 1-wagen werd de putdeksel hard tegen de achterkant van Russells wagen geslagen.

De regerend Formule 2-kampioen moest zijn bolide direct langs de kant van het stratencircuit in Azerbeidzjan parkeren. Kort daarvoor reed ook Ferrari-rijder Charles Leclerc over het losgekomen putdeksel, al had de Monegask meer geluk dan zijn Britse collega. Leclerc schampte de putdeksel namelijk, waardoor hij niet zoveel schade opliep als Russell. Mogelijkerwijs wipte de Ferrari-coureur het gevaarte op, waarop het lot Russell bij het nekvel greep.

Interim-wedstrijdleider Michael Masi kwam het asfalt op tijdens de code rood die uit werd gebracht na het incident met Russell, waarop de Australiër besloot dat er grondig onderzoek nodig was. Zodoende werd de eerste vrije training gestaakt en omwille van tijdsredenen niet hervat.

Tijdens de trainingen voor de Maleisische Grand Prix in 2017 stuiterde Haas-rijder Romain Grosjean hard van de baan vanwege een losgekomen putdeksel. De organisatie van de GP moest destijds Haas een schadevergoeding betalen. Of Russell vandaag (vrijdag) überhaupt nog in actie kan komen, valt vanwege de schade te betwijfelen.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van Azerbeidzjan

Breaking Leclerc domineert alternatieve GP van Vietnam